Friday, August 26, 2011

Selamat Hari Raya!

hi all,

today, i would like to wish all of you

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI

hopefully this coming raya will bring you happiness and joy in life. and I pray to God to forgive us and accept all our good deeds. eventhough we-us have sinned a lots during the past years and phases.

maybe it's a little bit early to wish all selamat hari raya thing, but tak kira, i want to wish early jugak! hehe

MAAF ZAHIR DAN BATIN *forgive me please >buatmukacomel<*

Thursday, August 25, 2011

turns into a dream

i don't know why. suddenly for this fasting month whichever things i worried about will be converted into my dream. like yesterday, one of the unsuccessful bidder asked about their quotation, i feel guilty to tell him that we already picked someone else.

last night i dream about that guy. he come to my office and asked me to give him back his quotation and etc. he said "someone may need it better" *sigh* i dun like it even it is only in my dreams.

psssh psssh : but i like it when my cinta-hati wake me up in my dream. for this fasting month, it happen twice. aww~! so sweet of you. both when i didnt wake up to have my 'sahur' hehe.

Tuesday, August 23, 2011

dahlah tak puasa, makan depan saya.

nanti i amik sikit baru tau. hissshh

apa pendapat korang ble orang - orang yang tak puasa ni makan depan korang. selambee dia je. hishh hanginn kan. sedap betul bau. lagi lagi time puasa yang bau tak sedap pun jadi sedap. heee..

alaa, biasa la tu kan. dugaan bulan puasa. kat tempat keje saya ramai yang non-muslim, so i dun mind la ble dorang makan makan ni. cuma bau dia je taakk tahann. hehe tapi ade jugak muslim yang selambee je makan kat pantry. period la kot..

hissshh macam macam perangai.

Psssh pssssh : sayang kite kata red valvet kita sedap. hehe (:

Monday, August 22, 2011

Red Valvet Cake - BERJAYA!!

akhirnya tercapai jugak hasrat nak buat red valvet kek. result dia alhamdulillah la menjadi jugak. i rasa sedap je. macik2 and kezen pun ckp sedap. ni tgh tgu sayang ai komen *alahh konfirm sedap punya laa.. hehe.

raya nanti ai buat red valvet muffin pulak yee.

p/s : tak sempat dapat nak snap pic, handphone wosak. hee =)

Friday, August 19, 2011

Nk un-follow korang la!

sebab hari hari update pasal makanan. ai tak suka tau! *puasa ni puasa ni :P*

disebabkan banyak sangat follow blog makanan macam ni la jadinya. bukak2 blog je nampak makanan dulu. sedap pulak tu. tengah puasa, lagi laaaaaaaahhhh lapaa! haish. *hissshh biasalah budak2 baru nak blaja memasak. selagi boleh google. google je, baru mak mertua sayang. kan mak mertua kan?? *menantu i pandai masak, dia gugel dekat blog* :p

ok bai kawan kawan. nk buka puasa ni.


Thursday, August 18, 2011

New Job! *yihaaaaa

eh budak ni tukar keje ke apa? baru sebulan je keje da men tuka2 pulak. ishhh taklaa... arini boss i bg i keje. RENOVATE office. nk tukar cat baru. nak renovate pantry. nk buat storage. nk rental pokok besar. hehe.. sume ai bole pilih sendiri! syoknyaaa.. *ini opis i yang punyaa :P*

tapi untuk cat boss da pilih kaler da. baru ingat nak kaler pink td. hehe :p

ai da start call supplier untuk quote harga. da pilih nak letak apa kat pantry baru kami *ehem. esok nak pilih pokok apa nak letak nanti. rasa seronok pulak. yela ari2 dok mengadap invoice je boring la kan. lagipun ai suka sangat mendeco2 ni. mesti best. siap kau RMSB.. i'll make sure you will be always RED. hehe

psssh psssh : arini buka puasa kat DoubleTree Hotel. Ngan Officemate. Ramadhan Celebration eventhough yang Muslim bpe kerat jela kat opis ni. hehe. TQ BOSS!

Wednesday, August 17, 2011

Saya tak sukalah awak tipu tipu saya!!!

wahai cik timbang...

sepanjang bulan puasa ni, ada beberapa org cakap macam ni dengan saya

"kenapa u da kurus?"
"ehhh.. Farra da kurus laaaaa!!"
"macam da kurus je..."

haah. memang pun da kurus. ter-perasan la jugak diri sendiri da kurus. yela suar jeans i rasa longgar je, rasa macam nak jatuh je. haha :p tapi kenapa cik timbang tipu? kenapa cik timbang?? kenapa???

tadi pegi KLCC bukak current account tok company then nampak penimbang menggatal sgt pegi carik duit syiling *ting *ting dua bijik syiling 20cent ai dia telan. lepas tu dia kata kan... "anda gemuk!!" eh takla tipu je. tapi naik la dari biasa. boleh?

ok nak pegi jogging petang ni *dekat meja makan :P*

Tuesday, August 16, 2011

Puasa ke - 16

wahh.. dah enambelas hari da kita puasa kannn... macam tak percaya da nak raya da *ishhh sibuk nak raya!* hehe. tapi baju raya belum siap lagi. skirt raya order kat DalzbuttonCraft pun tak siap lagi. tudung raya tak beli lagi. asik beli tudung tak raya ngan baju tak raya je.

kuih raya tak payah beli. ade orang da buat-kan *-* cuma nk kena siapkan tempahan cake coklat before end of ramadhan ni *oh ai buat bisnes cake cekelat, sape nak bole la ode. hehehe*

duit raya tengah kumpul lagi sebab budak budak da demand nak duit raya bila tengok kakak dia nih da keje. bg sorang 50sen je la. cukup kot. budak budak mana bole pegang duit banyak banyak. pasni sape sape mintak wet raya i bagi sorang 50sen. araso?

hehe. okla tu je cerita raya saya. tak sabar nak raya pulak ni!

Tuesday, August 9, 2011

9 August 2011

rasa letih *mebi sebab puasa*

tapi memang letih. rasa letih yang rasa macam nak lupakan everything and jadi orang lain. rasa letih yang rasa macam nak pegi jumpa joshua (No Ordinary Family kat tv3 tu) suh dia erase semua past memory, kan dia ada kuasa.

tapi tak boleh..

kena terus jadi diri sendiri sampai mati.

Mood : Down.

Wednesday, August 3, 2011

BIG yeay! *eh alhamdulillah (:

just now dia called and bgtau dia dah dibebaskan *ehem* oleh dokter2 kat sepital tu. eh macam sama je ngan mimpi i malam td? tu yang masa dia call bgtau bole kuar tu rasa cm mimpi lagi ke? hehe nk tau i mimpi apa?

"Dia called bgtau dia berjaya larikan diri dari hospital... tapi dia start bleeding and muntah darah sume, so ape lagi kena la bebel ngan ai kan. dia marah sbb kne bebel then dia letak fon. and ai call back, kawan dia yang angkat marah2 ai knp i ckp mcm tu kat dia? *errr* then dia amik fon cakap ngan ai macam ni 'pukul berapa u nak bangun sahur ni?'"

tengok2 jam da hampir kol 5 pagi. ish dia ni tau ke ai snooze alarm kul 4.50 am tadi. sampai masuk dalam mimpi remind suh bangun!

pssh pssh : arini buka nak makan apa ya?

Tuesday, August 2, 2011

Hai Bulan Puasa (*-*)

Dan Hai Jugak Bulan Ogos!

Dah dua hari puasa tapi takde masa nak ucap selamat berpuasa kat rakan rakan belog. ai bizi sket lately, kena buli kat opis. sebab dua2 rakan sekerja dah "meletop". cuma sempat ucap kat rakan2 facebook je *thanks to DIGI :)* okay ni nak ucap ni cepat bukak mate besar besar..... *besar lagi laa!!*

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Dan2 je terus pakai kaler ijau. puasa tau jangan tak puasa! kalau tak puasa kena piat tinge!!

2nd August 2011.
today, dah 6 hari pengarang jantung dan hati saya kat hospital. tiap2 hari rasa sedih yang amat. kenapalah dokter tak kasi dia kuar2 lagi ni. tak bagi dia puasa. tak bagi dia makan sedap sedap. kenapa dokter kenapa? *emosi* Please pray for him ya kawan2. hopefully dia cepat sihat and bole kuar sepital, bole balik seremban buka puasa ngan family pastu bole belanja saya buka puasa *eh ter-rasa nak makan free :P*

pssh pssh : (eh lama tak buat :p) SAYA TAK RELA buka puasa sensorang kat sepital :(