Thursday, June 30, 2011

nangis T______T

sume gara gara blogwalking la ney~!

since ai ada banyak masa untuk dibuang-kan kat opis ni kan. tu yang ter-jenguk blog blog mereka. ada satu dua tiga blog yang memang perghh buat air mata jatuh lalu *terus malu kat officemate, nampak sangat tak buat keje. blogging ek*

especially yang pasal wife yang kematian kehilangan suami dia tu. saya rasa mereka sangat tabah *sccchh lap hingus* ok dah tamau cakap lagi. selamat meniti hari hari yang ceria di masa akan datang.

P/S: LIFE is just not complete without YOU (T_____T)

Monday, June 27, 2011

anniversary - 8th month

pejam celik pejam celik pejam pejam tak celik celik dah 8 bulan usia cinta kiteorang. alhamdulillah syukur.. hopefully kekal *tiap huruf yang saya tiap ni sambil berdoa tau* hopefully sayang tak hilang dan only death do us apart.

memang kita kena expect kan every relationship must have the end. melayu kata, titik noktah. samada kematian atau memang dah sampai kat titik noktah tu we have to let go. sebab semalam baru dapat motivasi dari HM TUAH ISKANDAR. pandai tau dia tu! i like.. lagipun tak elok tipu hati sendiri. kan?

and terima kasih spend time with me yesterday *dengar ceramah bosan tu* hehehe. sanggup naik LRT ngan saya, basah kena hujan sama-sama. such a tiring day and you have to meet your client at night. you are awesome baby. will always love you (:

ps: handphone saya rosak! sila belikan yang baru sebagai hadiah anniversary *puppyeyes* :p

Friday, June 24, 2011

malam 24hb

selamat malam semua! jangan ada benci antara kita... *quote kegemaran seorang rakan PNB* arini nak pinjam. maklumlah mood malam ni agak terperanjat sikit. hopefully bukan benci tapi cuma perlu masa.

bagi saya as a partner, kita kena lah jaga rahsia pasangan kita tu sebaik mungkin.. jangan bila marah je terlepas cakap. jangan bila marah je tercakap bukan bukan. it will affect your relationship after that.. maybe for a longer time. maybe jugak lebih baik kalau gaduh jangan libatkan orang lain. itu mungkin lebih baik (:

itu jela nak cakap. kalau panjang panjang nanti terkeluar semua perkataan tak elok. termaki yang bukan bukan. terumpat yang tak patut di umpat. as i told u that i hate HYPOCRITE people. thanks!

huge amount of love.


enjoy love!

Thursday, June 23, 2011



You are the only one who holds the key to my lock, and you will always be the only one, no one else!

Wednesday, June 22, 2011

10 things to do before i get married

i tiru kat belog hanis zalikha ni. dia letak 20 perkara nk capai before getting married. banyak sangat tu. ai punya 10 je da cukup.. sila baca.

1. like her, i want to make my family happy and balas jasa jasa mama *yang mungkin memang tak terbalas sampai bila bila*

2. i need a good job. stabil at least to maintain my life and orang kata ada la duit tok buat majlis yang comel comel sket. kan?

3. nak beli kereta. dalam list sekarang paling atleast MYVI. paling suka ACCORD. Tengah tengah ada VIOS. tengok gaji nnt la dpt brape (:

4. angan2 tinggi sket nk beli rumah. mungkin patut share beli rumah dengan suami.. lainlah kalau nak sewakan umah lagi satu, bole gak dapat income.

5. pergi melancong ngan kawan puas puas. nnt da kawen nk melancong ngan asben je. ngan kawan kawan da tak bole. takkan nk tinggal asben sorang sorang kan?

6. nak belaja masak especially makanan kegemaran si dia. now ni pun masak pun belum betul betul master. tinggal kejap pun da hangus da.. *bijak bijak*

7. simpanan. nk kne ada simpanan. a new chapter in life msti ada banyak changes, just prepared with something.

8. nak beli banyak lagi baju baju baru. mungkin kne beli yang lebih sexy dan attractive. not the white n black like always :p

9. berangan buat sit up setiap hari nak bagi perut kempis. tapi masih tak berjaya. mungkin patut lebih displin bukan seminggu 1 kali.

10. lastly, jaga muka. i fight against u jerawat! bai.

Tuesday, June 21, 2011

tough life in KL *title saje nak berlagak duduk kat KL*

alhamdullilah tuhan tak bagi saya menganggur lama lama. habis je praktikal kat petronas, dapat join PNB. joint program with Kementerian Pengajian Tinggi. nama program ni PNB-KPT Investment Bridging Program 2011. ala, macam program satu Malaysia tu jugakk. 

ramai org tnya saya buat apa sekarang. saya ckap saya keje ngan PNB. Duration 6 month. dorang tnya lagi "prektikal ke?" saya jawab tak. dorang tnya lagi *bnyak btl la soalan dorang ni* saya dah tatau nak jawab macam mana. dia serap tak? allowance brape? department mana? knp mcm prektikal je? boleh?? boleh la agaknya tu, bnyak sngt. JANJI ADE DUIT MASUK SEMENTARA NAK TUNGGU DAPAT KEJE TETAP NI. *jawapan skrip*

saya mengaku memang tough keje kat KL. sewa umah je da brape lom api air lagi. transportation lagi *even da abes blaja saya still pakai student card lg tau, nak jimat punya pasal la kan.. allowance saya mmg suku (1/4) abes kat dua bnda ni. belom masuk makan, joli, joli, joli *ehh melampau samapi 3 kali joli tu!*

disebalik itu *memprektikan bahasa kebangsaan* saya bersyukur sebab mungkin KL kawasan rezeki saya. terimaa seadaanya (:

well, i sekarang orang Key ell.*kemainnn sangat kauu kann!* 


+scheduled**

Monday, June 20, 2011

cerita pasal pringles

siapa dah lama tak makan pringles? angkat tangan! *alololo comel ramai ramai angkat tangan* sejak keluar pringles takde halal tu sejak ai tingkatan berapa memang da tak makan. yela orang cakap pasal lemak babi *oii tak baik ckp ckp babi laah!* khinzir. sume da takot nak makan. kan kan kan? ai pun sama.

suprisingly, last week belek2 kat supermarket dah ada balik la logo HALAL tu! wahh bole beli!! maka dengan confidently saya pun membeli pringles perisa keju kegemaran saya (:

apa yang lagi suprise ble hulur kat member2 sume pakat tanak makan. boikot aku ke apa ni?? ohh sebab dorang tak confident pasal tnda halal tu. so di sebabkan wujudnya unsur gharar kat situ, dorang tabole makan. so ai bolot sorang2 je.. burppp! kenyangg ;p

moral of the story: tak payah la rasa. dah tak sedap macam dulu da.. mungkin sebab dah takde lemak babi khinzir.

Tuesday, June 14, 2011

I am sorry!

hye bloggers! sorry sebab da lama tak update. saya tak sempat nak update. internet takde (limitiation of income kot maybe) hehehe. hope to find a job soon. ade keje kosong bole letak dekat blog saya tauu!! please please (:
and saya memang ada baaaannnyaaak nak cerita. tapi kita pendam pendam je dulu. nnt kita kasi letop ok!

bai.