Monday, February 28, 2011

The one; I lie on to. Hear my story. Shed my tears.

Kadang kadang saya tak faham. Apa yang menyakit kan hati itu sangat menyakitkan hati. Macam mana pun saya cuba jadikan nya seperti biasa, ianya tetap menyakitkan hati. Saya gadis biasa yang akan menangis bila hatinya di sakiti, saya gadis biasa yang akan menangis bila hatinya terluka. Macam mana pun saya cuba menjadi gadis yang luar biasa, itu mustahil.

Kan bagus kalau hati itu di buat dari besi. Takde nak rasa apa – apa. Takde nak touching tak tentu pasal. Takde nak geram tak tentu pasal. Takde nak nangis tak tentu pasal. (read: perempuan memang mengada ngada kan??) Tapi u pun tau la kan… manaaaaaa booolehhh! Kalau ada ubat da lama aii makan!

Thanks sebab bersabar dengan kami orang orang perempuan ni. Kami memang macam ni. Carik la sejuta orang girlfriend pun, mesti dapat yang macam aii! Mengada ngada, kuat merajuk, dah tau salah sendiri pun still nak merajuukk! *please blame the hormones, tak caye meh kite tuka hormone 1 hari, then u know la!* hahaha

Happy 4th months D! U know I love u kan :)

Saturday, February 26, 2011

jom kita ber-Broga.

arini berkesempatan pergi broga hill kat semenyihh.. ape kata korang tengok gambar je oke! ai malas nak tuliss. bolehh?? :)

nizam, me, nuh (kawan zam) and syazwan *kemaainn cover perut lagiii* 
ni sebelum pendakian bermulaa :)


nak berak tolonggggg!!


my other half *nizam sulaiman*
dah ada di puncaaak!! gambar gambar sewaktu pendakian harus d hide kan :P


nuh, nizam, ara, anis, syazwan
team menuju puncak complete! look at the vieww rawrrr


turun bukit timeee!!
*mengigil nk turun, pakai heel pon kalah la wehh*

overall: best2 bole pegi lagii. even aii dapat naik smpai bukit first je *atas sebab sebab tertentu* tapiii syokk!! congrats to anis and syazwan sebab dapat naik smpai second hill. and congrats congrats to nizam and nuh sebab berjaya memdaki sampai ke-puncak! amazingg (:

ps: korang jgn la pegi. confirm tak larat pnya laaa! ;p

Wednesday, February 23, 2011

kick - boxing time!

thats my boyfren addiction right now. *more than his addiction towards me, lalala JOKE je*

last week, kitorang pegi beli ini....
macam style jugak kan?? haaa, sape teringin mem - boxing kan diri. bole register kat sini 

dengar si dia ber cerita tiap kali balik kelas memang mengujakan. macam seronok je bole tumbuk tumbuk orang. tapi tak bape best sebab kena tumbuk. eheh.its good sebenarnya dapat jumpa and kenal orang yang taf taf *haa.. kemainn bf kitee tu :p* and mana la tau makin taf ke kan :)

plus dari membazir masa tido atau pun buat sumthing yang membazir masa apa salahnya invest duit sket. benefit banyakkkk!

yang atas tu ada orang klik ke? saya main main je. ni betol betol TNT
 

Tuesday, February 22, 2011

malunya nak bersenam!

tiap tiap pagi bce paper, ala the sun (macam biasalah, kan free). one day ni, ada satu tajuk yang sangat menariiikk. Tajuk kat belah atas ni mmg menarik perhatian lah! Cite dia macam ni, wife dia ni is an avid runner. Then, family dia ckp la kat husband perempuan neyy, “kenapa biarkan dia memalukan awak n family?” Motif? Sebab dia selalu pergi exercise. Chii-sing! Yang paling kelakar tu apa tau, family dia cakap, “exercise is bad for your health”.

Macam macam tau sekarang. Kalau exercise pun tak elok untuk kesihatan, apa yang elok? Makan double cheese burger kat mcD pastu balik keje dah letih tido terbongkang. Memang elok sangat la kan untuk kesihatan. Agaknya orang Malaysia ni tak sedar kot kepentingan bersenam. Bersenam kan bagus, boleh kuar peluh, badan slim, tough dan rasa bersemangat je hari hari sebab badan rasa sihat gila!

Dari apa yang saya baca dalam artikel tu, dia cakap yang recently ada dramatic increase. Obesity naik 220%, hypertension naik 44% and diabetes naik 80%. Itu la yang orang Malaysia suka buat. Besarkan badan besar besar sampai nak kuar umah pon tak boleh sebab tak larat nak jalan bawak badan sendiri. Pastu bila sakit, call je la polis bomba one to jaga, Polis mati pencuri jaga (eh tu lagu masa saya kecik2, macam tu kot bunyik dia). Haha

p/s: Eleh cakap orang, mcm la awak tu pergi bersenam. Alahhh, kita nak pegi la neyyy. Jom lumba larii! :)

Tuesday, February 15, 2011

i'm thinking of one big family

with 4 or 5 children. hehe :)

haha itu later la kann.... now lets talk about my existing family. basically i have 5 siblings. and i'm the youngest-and-only. since my family are ordinary family *bukan cite yg kat tv 3 tu tau* they are just ordinary. lack here and there. but i love them.

when i grow up, i know at what level my family are belong to. i rank them ordinary. they not too harmonious. there is arguments here and there. they not too fragile. we have each other when we fell down. but because of this ordinary, i am afraid. because it is just ordinary. it is not PERFECT!

i always think like this. i always worrying other people acceptance to me. its because i ve being trained to feels like that. because of that ordinary things, my surrounding is judging me. and now i feels like........ entah lahhh.

P/s : such an emo update.

dah siap thesis??

dah siap thesis??

Answer here

rancangan Ara Zainal yang pertama (2011-2016)

in 5 years time, i am see-ing myself:

1) getting married!!! *eksaited. ahaha insyallah*
2) savings account equal to RM10000 or more.
3) melancoooongggg..
4) besarkan existing house
5) possess my own car! *tapi tak pandai drive, bf: ajar kiteeee!!*
6) getting a good job with high pay *baru bole berangan yang kat belah atas neyy*
7) convo! get my degree :)
8) industrial training done!!

p/s: read from bottom.

Sunday, February 13, 2011

sakit kepala menganggu prestasi saya

tapi kalau tak sakit kepala pun prestasi not good jugak. aishhh

that my latest conditon right noww. pening kepala pening kepala pening kepala. i dunno why. nk kte stress keje..... i dun think soo.. *bnyak pula kerja kat petronas tu kan?* thesis tu maybe. tapi takde la terlalu fokus sangat kat thesis tu. tapi tu la. dugaaaaaan kate orgg :)

and heyy, im getting taller *with heels :)