Wednesday, November 30, 2011

hai bulan disember!

esok da bulan disember. kejap je da nak abes tahun 2011 ni kann? tinggal 31 hari je lagi.. lepas ni kena ucap selamat tinggal dekat 2011 sebab 2012 da nak datang. i hope every good thing that happen to me this year will continuously become great next year.

hopefully azam yang dari tahun lepas yang susah sangat nak capai tu berjaya dilaksanakan. i dunno why susah sangat nak fulfill my own azam. padahal sendiri janji dengan diri sendiri ni. tapi susah sangat nak tunaikan.

i left everything sad, annoying behind me. open a new kitab. having a good great relationship with Allah, family and friends. having a great love. love a great job. that what ill do. with passion! do pray for me.

Thanks for your love. for your support. for your care. to me.a person with mistakes

Friday, November 11, 2011

say good bye to chrome.

tu la sebenarnya da lama nak update blog. tapi setiap kali nak update blog tu macam problem je... tak boleh nak post. da penat tulis tulis2 panjang2 pastu hilang *sia sia je* hari ini baru terasa mebi sebab browser kot. nice guess! terus install ini mozilla 8.0 haa bole update da..  *padahal alasan nk cover sebab tak layan blog ni berkurun lama dah*

eh btw, di hari yang berbahagia ni saya nak ucapkan selamat "tarikh cantik' 11.11.11. kepada yang berkahwin diucapkan selamat berkahwin moga kekal hingga ke anak cucu. kepada yang dapat kerja baru, tahniah la ye *terbaca kat fb td. tapi da tak ingat sape* kepada yang bersedih, jangan sedih-sedih. anggaplah ini sebagai satu permulaan hidup yang baru.

nampak sume orang dok post pasal 11.11.11, so i pun nak cerita jugak la. apa yang bestnya? just at this date i decide to quit. quit from the life i used to face from early 2011. dah taknak dah. harus kuat. this is such a tough decision ever! thing will not be the same *obviously* and i am with lucky to have such wonderful mum and wonderful bestest friend a.k.a Muhammad Nizamuddin to be with along the journey. thanks little sayangs!

ok that it nak membebel buat masa ni.


Saturday, October 22, 2011

kerja pada hari sabtu dan ahad T.T

sakit kepala. demam. selsema. batuk.

tapi kena kerja jugak. *takde orang nak replace, sume sibuk*

esok jugaa :(

Monday, October 10, 2011

say hello to my BB!

bukan baby. bukan! bukan! tapi ini


p/s : hadiah konvo untuk diri sendiri plus tiru encik boifren beli bold 2. Tapi blackberry stalker, kawan2 fb yang i takde number pun bole join dalam contact list. hmm...

Wednesday, October 5, 2011

quick update!

Selamat Tengahari semua!

saya tahu saya dah lama tak update. dan saya jugak tahu yang mesti korang da bosan asik bagi alasan tak sempat update, takde masa, banyak keje. lame sangat kan alasan tuuu.. saya pun tanak la mintak maaf sebab tak update neyy... but anyway thanks sebab keep on membaca blog yang makin lama makin boring ni sebab tuan dia tak menyempat nak buat karangan untuk kawan2 dia..

eh btw, our month is coming! (:

Monday, September 12, 2011

lunch hour ari isnin

selamat tengahari semua!! dah lunch?? *i puasa arini.. pose gantii hehe* lama gak tak update blog kan.. rindu kitee takk?? *kelipkelipmata*

macam mana dengan sambutan raya korang? seronok?? ai punya biasa je. yang luar biasa bila tak pegi beraya ke mana mana masa hari raya ketiga *tepuktangan* selalu-nya beraya sakan, tak tahu kenapa tahun ni macam da kurang rumah yang ai nk pegi beraya.. mungkin sebab masalah dalaman hmm...

alhamdulillah banyak perubahan dan benda positif yang berlaku after eid ni. semoga perubahan perubahan ni kekal dan becomes more better than this la kann..

psssh psssh : have a better plan to do. a long list.. will tell you soonn...

Friday, September 2, 2011

kerja di pagi raya!

T.T *nangis ni nangis*


eceh poyo. macam la kerja masa hari raya pertama.

Friday, August 26, 2011

Selamat Hari Raya!

hi all,

today, i would like to wish all of you

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI

hopefully this coming raya will bring you happiness and joy in life. and I pray to God to forgive us and accept all our good deeds. eventhough we-us have sinned a lots during the past years and phases.

maybe it's a little bit early to wish all selamat hari raya thing, but tak kira, i want to wish early jugak! hehe

MAAF ZAHIR DAN BATIN *forgive me please >buatmukacomel<*

Thursday, August 25, 2011

turns into a dream

i don't know why. suddenly for this fasting month whichever things i worried about will be converted into my dream. like yesterday, one of the unsuccessful bidder asked about their quotation, i feel guilty to tell him that we already picked someone else.

last night i dream about that guy. he come to my office and asked me to give him back his quotation and etc. he said "someone may need it better" *sigh* i dun like it even it is only in my dreams.

psssh psssh : but i like it when my cinta-hati wake me up in my dream. for this fasting month, it happen twice. aww~! so sweet of you. both when i didnt wake up to have my 'sahur' hehe.

Tuesday, August 23, 2011

dahlah tak puasa, makan depan saya.

nanti i amik sikit baru tau. hissshh

apa pendapat korang ble orang - orang yang tak puasa ni makan depan korang. selambee dia je. hishh hanginn kan. sedap betul bau. lagi lagi time puasa yang bau tak sedap pun jadi sedap. heee..

alaa, biasa la tu kan. dugaan bulan puasa. kat tempat keje saya ramai yang non-muslim, so i dun mind la ble dorang makan makan ni. cuma bau dia je taakk tahann. hehe tapi ade jugak muslim yang selambee je makan kat pantry. period la kot..

hissshh macam macam perangai.

Psssh pssssh : sayang kite kata red valvet kita sedap. hehe (:

Monday, August 22, 2011

Red Valvet Cake - BERJAYA!!

akhirnya tercapai jugak hasrat nak buat red valvet kek. result dia alhamdulillah la menjadi jugak. i rasa sedap je. macik2 and kezen pun ckp sedap. ni tgh tgu sayang ai komen *alahh konfirm sedap punya laa.. hehe.

raya nanti ai buat red valvet muffin pulak yee.

p/s : tak sempat dapat nak snap pic, handphone wosak. hee =)

Friday, August 19, 2011

Nk un-follow korang la!

sebab hari hari update pasal makanan. ai tak suka tau! *puasa ni puasa ni :P*

disebabkan banyak sangat follow blog makanan macam ni la jadinya. bukak2 blog je nampak makanan dulu. sedap pulak tu. tengah puasa, lagi laaaaaaaahhhh lapaa! haish. *hissshh biasalah budak2 baru nak blaja memasak. selagi boleh google. google je, baru mak mertua sayang. kan mak mertua kan?? *menantu i pandai masak, dia gugel dekat blog* :p

ok bai kawan kawan. nk buka puasa ni.


Thursday, August 18, 2011

New Job! *yihaaaaa

eh budak ni tukar keje ke apa? baru sebulan je keje da men tuka2 pulak. ishhh taklaa... arini boss i bg i keje. RENOVATE office. nk tukar cat baru. nak renovate pantry. nk buat storage. nk rental pokok besar. hehe.. sume ai bole pilih sendiri! syoknyaaa.. *ini opis i yang punyaa :P*

tapi untuk cat boss da pilih kaler da. baru ingat nak kaler pink td. hehe :p

ai da start call supplier untuk quote harga. da pilih nak letak apa kat pantry baru kami *ehem. esok nak pilih pokok apa nak letak nanti. rasa seronok pulak. yela ari2 dok mengadap invoice je boring la kan. lagipun ai suka sangat mendeco2 ni. mesti best. siap kau RMSB.. i'll make sure you will be always RED. hehe

psssh psssh : arini buka puasa kat DoubleTree Hotel. Ngan Officemate. Ramadhan Celebration eventhough yang Muslim bpe kerat jela kat opis ni. hehe. TQ BOSS!

Wednesday, August 17, 2011

Saya tak sukalah awak tipu tipu saya!!!

wahai cik timbang...

sepanjang bulan puasa ni, ada beberapa org cakap macam ni dengan saya

"kenapa u da kurus?"
"ehhh.. Farra da kurus laaaaa!!"
"macam da kurus je..."

haah. memang pun da kurus. ter-perasan la jugak diri sendiri da kurus. yela suar jeans i rasa longgar je, rasa macam nak jatuh je. haha :p tapi kenapa cik timbang tipu? kenapa cik timbang?? kenapa???

tadi pegi KLCC bukak current account tok company then nampak penimbang menggatal sgt pegi carik duit syiling *ting *ting dua bijik syiling 20cent ai dia telan. lepas tu dia kata kan... "anda gemuk!!" eh takla tipu je. tapi naik la dari biasa. boleh?

ok nak pegi jogging petang ni *dekat meja makan :P*

Tuesday, August 16, 2011

Puasa ke - 16

wahh.. dah enambelas hari da kita puasa kannn... macam tak percaya da nak raya da *ishhh sibuk nak raya!* hehe. tapi baju raya belum siap lagi. skirt raya order kat DalzbuttonCraft pun tak siap lagi. tudung raya tak beli lagi. asik beli tudung tak raya ngan baju tak raya je.

kuih raya tak payah beli. ade orang da buat-kan *-* cuma nk kena siapkan tempahan cake coklat before end of ramadhan ni *oh ai buat bisnes cake cekelat, sape nak bole la ode. hehehe*

duit raya tengah kumpul lagi sebab budak budak da demand nak duit raya bila tengok kakak dia nih da keje. bg sorang 50sen je la. cukup kot. budak budak mana bole pegang duit banyak banyak. pasni sape sape mintak wet raya i bagi sorang 50sen. araso?

hehe. okla tu je cerita raya saya. tak sabar nak raya pulak ni!

Tuesday, August 9, 2011

9 August 2011

rasa letih *mebi sebab puasa*

tapi memang letih. rasa letih yang rasa macam nak lupakan everything and jadi orang lain. rasa letih yang rasa macam nak pegi jumpa joshua (No Ordinary Family kat tv3 tu) suh dia erase semua past memory, kan dia ada kuasa.

tapi tak boleh..

kena terus jadi diri sendiri sampai mati.

Mood : Down.

Wednesday, August 3, 2011

BIG yeay! *eh alhamdulillah (:

just now dia called and bgtau dia dah dibebaskan *ehem* oleh dokter2 kat sepital tu. eh macam sama je ngan mimpi i malam td? tu yang masa dia call bgtau bole kuar tu rasa cm mimpi lagi ke? hehe nk tau i mimpi apa?

"Dia called bgtau dia berjaya larikan diri dari hospital... tapi dia start bleeding and muntah darah sume, so ape lagi kena la bebel ngan ai kan. dia marah sbb kne bebel then dia letak fon. and ai call back, kawan dia yang angkat marah2 ai knp i ckp mcm tu kat dia? *errr* then dia amik fon cakap ngan ai macam ni 'pukul berapa u nak bangun sahur ni?'"

tengok2 jam da hampir kol 5 pagi. ish dia ni tau ke ai snooze alarm kul 4.50 am tadi. sampai masuk dalam mimpi remind suh bangun!

pssh pssh : arini buka nak makan apa ya?

Tuesday, August 2, 2011

Hai Bulan Puasa (*-*)

Dan Hai Jugak Bulan Ogos!

Dah dua hari puasa tapi takde masa nak ucap selamat berpuasa kat rakan rakan belog. ai bizi sket lately, kena buli kat opis. sebab dua2 rakan sekerja dah "meletop". cuma sempat ucap kat rakan2 facebook je *thanks to DIGI :)* okay ni nak ucap ni cepat bukak mate besar besar..... *besar lagi laa!!*

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Dan2 je terus pakai kaler ijau. puasa tau jangan tak puasa! kalau tak puasa kena piat tinge!!

2nd August 2011.
today, dah 6 hari pengarang jantung dan hati saya kat hospital. tiap2 hari rasa sedih yang amat. kenapalah dokter tak kasi dia kuar2 lagi ni. tak bagi dia puasa. tak bagi dia makan sedap sedap. kenapa dokter kenapa? *emosi* Please pray for him ya kawan2. hopefully dia cepat sihat and bole kuar sepital, bole balik seremban buka puasa ngan family pastu bole belanja saya buka puasa *eh ter-rasa nak makan free :P*

pssh pssh : (eh lama tak buat :p) SAYA TAK RELA buka puasa sensorang kat sepital :(

Monday, July 25, 2011

Day 25 – Who are you?

Kucing?????

konpius kejap! hahaha Bukanlah!!*****************************

saya seorang pekerja yang baru kerja tapi dah rasa nak berhenti bagai sebab kerja asek jalan jalan. boleh? ok bai.

Saturday, July 23, 2011

Congratulation to Dhana~

As a new staff that need to cover her work, i really need someone to guide me especially for the task i am not familiar with *and of everything is not a familiar task to me, fresh grad la katekann* Dhana's baby (colleague of mine) is scheduled on mid of August. its about one month from now. but dunno what happen la, last 2 days in the morning she still in the office, but the afternoon, HELLO BABY BOY!

*sigh* *sigh* *sigh*

So I have to learn her work alone la. who's going to guide me? anyone pleaseeee?? Ahahaha, Btw, Congrats to Dhana, Take care of yourself and the Baby. maybe you should name him RED-something. hehe (:

p/s: and come on. life is easy. starting to love her work and obviously her environment. and makin-pandai-cakap-kat-telefon-lepas-dapat-email-dari-managing-director.

Friday, July 22, 2011

Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.

Assalamualaikum awak...

Terima Kasih

Sekian.

Yang Benar,
(ARA ZAINAL)

Happy Birthday Boyfriend!

Cake curik :P
Entry basi. da hampir 3 minggu besday awak, baru nak tulis kat belog *haha. memang i dun intend to write anything about your birthday here because i dun want to share my you-me moment with other people. me.you.enough* but I just need people to know that my boifren is turning 22ND! (dah sama umur ngan i la! hehe :P)

HAPPY BIRTHDAY AGAIN LOVE!

Thursday, July 21, 2011

Day 21 – A photo of something that makes you happy.

kids! the naughty one especially :p
HIM!
show me the money!!
Holiday+beach+under-the-sun=perfect!

Monday, July 18, 2011

Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex

1. Hypocrite
2. Asek rasa dia sorang je betul
3. Tak bole bawak gurau
4. Tak ceria - asek moody
5. suka kate belakang

Sunday, July 17, 2011

Day 17 – How you hope your future will be like.

BAHAGIA
nak garden mcm tu jugak!!

ANAK 4 ORANG
tapi bukan kembar 4!

SUAMI SORANG
Haha. nak orang yang tiru rambut awak je la josh :P

RUMAH SENDIRI
house for sale!

KERETA SENDIRI
Jatuh cinta lagiii!!

ADA BISNES SENDIRI
angan-angan yang ni la!


KAYA
Duet bole kasi tabur tabur



Saturday, July 16, 2011

Day 16 – Short term goals for this month and why

Dapat gaji pertama.
bayar sewa umah
Topup touch and go
invest dalam Unit Trust


why??



Sebab : keperluan semasa (:

Friday, July 15, 2011

Day 15 – Something you don’t leave the house without.

henfon pepel 
kunci umah, opis, hati. eh bukan :p

mesti bawak even duet takde he he

Almy Hamzah tu bukan la saya oke! :)









Wednesday, July 13, 2011

Saya da keje da tau!

Start monday 11th July 2011, I am officially a worker. yang kena bayar PTPTN setiap bulan. yang kena bayar sewa umah tiap bulan. LRT card kne renew setiap bulan.. aaa apa lagi, kne belanja diri sendiri barang2 best pun tiap tiap bulan *haha motivasi tuuu!* tapi kalau ada orang nak belanja saya kasut, beg, wallet, perfume, baju baru tiap tiap bulan, saya benti keje la :p

sampai ke hari ni masih belajar dan menyesuaikan diri lagi. alhamdulillah sume ok. kawan keje ok, boss sempoi and seronok la setakat 3 hari kat sini. mungkin bole stay lama sket..

ok bai.




Day 13 – A picture of your favorite band or artist

Comel Seinnn (:

bf jangan jeles. kalau awak artis mesti kite da letak gmbr awk haha (:

Tuesday, July 12, 2011

A Beautiful Hadith : Hadis yang Menarik



Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said: 'When a man dies and his relatives are busy in funeral, there stands an extremely handsome man by his head. When the dead body is shrouded, that man gets in between the shroud and the chest of the deceased.
Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda : 'Bila seseorang lelaki itu mati dan saudaranya sibuk dengan pengebumiannya, berdiri lelaki yang betul-betul kacak di bahagian kepalanya. Bila mayatnya dikapan, lelaki itu berada di antara kain kapan dan si mati.



Selepas pengebumian, semua orang pulang ke rumah, 2 malaikat Mungkar dan Nakir, datang dalam kubur dan cuba memisahkan lelaki kacak ini supaya mereka boleh menyoal lelaki yang telah meninggal itu seorang diri mengenai ketaatannya kepada Allah. Tapi lelaki kacak itu berkata,
Dia adalah temanku, dia adalah kawanku. Aku takkan meninggalkannya seorang diri walau apa pun. Jika kamu ditetapkan untuk menyoal, lakukanlah tugasmu. Aku tidak boleh meninggalkannya sehingga aku dapati dia dimasukkan ke dalam Syurga.'



Thereafter he turns to his dead companion and says, 'I am the Qur'an, which you used to read, sometimes in a loud voice and sometimes in a low voice. Do not worry. After the interrogation of Munkar and Naker, you will have no grief.'
Selepas itu dia berpaling pada temannya yang meninggal dan berkata,'Aku adalah Al-Quran, yang mana kamu membacanya, kadang-kadang dengan suara yang nyaring dan kadang-kadang dengan suara yang perlahan. Jangan bimbang. Selepas soal siasat dari Mungkar dan Nakir, kamu tidak akan bersedih.'



When the interrogation is over, the handsome man arranges for him from Al-Mala'ul A'laa (the angels in Heaven) silk bedding filled with musk.
Selepas soal siasat selesai, lelaki kacak mengatur untuknya daripada Al-Mala'ul A'laa (malaikat dalam Syurga) tempat tidur dari sutera yang dipenuhi bauan kesturi



Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said: 'On the Day of Judgement, before Allah, no other Intercessor will have a greater status than the Qur'an, neither a Prophet nor an angel...'
Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda :'Di hari pengadilan, di hadapan Allah, tiada syafaat yang lebih baik darjatnya daripada Quran, mahupun dari nabi atau malaikat.'



Please keep forwarding this 'Hadith' to all ....because
Sila sebarkan Hadis ini kepada semua .......kerana



Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said:

'Pass on knowledge from me even if it is only one verse'.
'Sampaikan pengetahuan dari ku walaupun hanya satu ayat.'



May Allah bestow this favour on all of us.

Day 12 – Your current relationship, if single discuss how single life is.

SINGLE! but not available *hihi*

so takde nak diskas pasal single life. malas nak taip. muahahahaha. bye!

Monday, July 11, 2011

Day 11 – A picture of your favorite memory

the moment that i like the most!

rasa macam nak buat hari hari (:

suami idaman saya~!

berangan berangan berangan **

PERTAMA: Yang selalu jadi imam saya atleast kan setiap subuh and isyak saya (yang lain lain exception sebab masing masing keje kan. tapi weekends nak jugak sesama) *sebab saya tak pernah rasa sembahyang ada imam dekat rumah. kalau nak jugak kena pinjam laki orang jadi imam saya. yela laki orang kan imam imam kat masjid n surau tu (:

KEDUA: Yang selalu cakap Thanks sebab sudi isteri saya, ibu kepada anak-anak saya (atau bakal ibu), anak perempuan kepada ibu dan ayah saya, adik kepada kakak/abang saya dan kakak kepada adik-adik saya (jika berkenaan) *berangan sangat! orang suka baca novel memang macam ni (:*

KETIGA: Yang suka peluk saya dari belakang dan suka kucup kening saya! *and that how i define romantic :)* (ni sebab suka layan drama)

KEEMPAT: Yang mukanya macam BAKAL anak anak saya *giggles* (tak rasa macam terbalik ke?)

ok bai.

P/S: rs malas nak continue yang 30 days challenge tu. haishhhhh

Friday, July 8, 2011

Day 8 – Your dream wedding.

Cantiknya diaa (:
wahh! bole berangan je nak wat wedding tepi laut T___T

da terasa nak kawen ni baik stoop browse picture. bai

Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.


Saya takde binatang peliharaan. tapi kucing jenis macam ni memang sentiasa ada kat rumah. dah macam stok da. :)

Thursday, July 7, 2011

Day 6 – A song to match your mood.

Artis : Jaclyn, Ning and Shila Amzah
Lagu: Dimana dimana
Mood: ANNISSA (:

Di mana di mana, di mana ku harus mencari
Cinta yang sejati, yang mampu tuk sirami
Hati ini, hingga sejuk terasa
Batin ini, ho oooo

Jangan jangan, jangan kau pergi
Jangan jangan, tinggalkan aku

Tak pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu
A aa ah

Ho oooo, Kaulah penebus cintaku
Ho oooo, Suria atas duniaku

Ku tak akan pernah bisa, ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu (kamu) kamu (kamu)
Hanyalah kamu di hatiku

Kini ku temukan, tak perlu lagi ku mencari
Cinta yang sejati, yang mampu tuk sirami

Gejolak di dalam hati ini
Hingga sejuk terasa
Batin ini…ho ooo

Jangan jangan, jangan kau pergi
Jangan jangan, tinggalkan aku

Tak pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu
A aa ah

Ho oooo, Kaulah penebus cintaku
Ho oooo, Suria atas duniaku

Ku tak akan pernah bisa, ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu (kamu) kamu (kamu)
Hanyalah kamu di hatiku

Tak pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu
A aa ah

Ho oooo, Kaulah penebus cintaku
Ho oooo, Suria atas duniaku
Ho oooo, Kaulah penebus cintaku
Ho oooo, Suria atas duniaku

Ku tak akan pernah bisa, ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu (kamu) kamu (kamu)
Hanyalah kamu di hatiku

Ho o ho o o oooo Oh

Monday, July 4, 2011

JAWAAABBB Soalannn

1. Grab the book nearest to you, turn to page 18, and find line 4.
...4.3 peratus, dan pertumbuhan KDNK Malaysia dijangka...
*** itu annual report lahhh ;P*

2. Stretch your left arm out as far as you can, What can you touch?
MUG berisi teh O yang dibuat oleh kak sumi ^o^

Before you started this survey, what were you doing?
makan nasik lauk ikan keli goreng cili

What is the last thing you watched on TV?
cinta dan anugerah

Without looking, guess what time it is
kul 4 rasanya

Now look at the clock. What is the actual time?
4.15pm

With the exception of the computer, what can you hear?
people discussing things

When did you last step outside? What were you doing?
just now. outside from this building

Did you dream last night?
none

Do you remember your dreams?
sometimes

When did you last laugh?
Just now

Do you remember why / at what?
My boss say *congratulation!*

What is on the walls of the room you are in?
errkk.... 

Seen anything weird lately?
nope

What do you think of this quiz?
banyak!!

What is the last film you saw?
legally blonde 2

If you could live anywhere in the world, where would you live?
Malaysia (:

If you became a multi-millionaire overnight, what would you buy?
invest. double double kaya =p

Tell me something about you that most people don't know.
saya tak sombong

If you could change one thing about the world, regardless of guilt or politics, what would you do?
i will use my power! powerpuff girl!!

Do you like to dance?
yes. tapi tak pandaii

Would you ever consider living abroad?
yes please *mimpi mimpi*

Does your name make any interesting anagrams?
hmphh.. anagram tu apa??

Who made the last incoming call on your phone?
Nizam Sulaiman <3

What is the last thing you downloaded onto your computer?
google chrome :p

Last time you swam in a pool?
uishh lama da. tym bercuti kat penang dulu tu kot

Type of music you like most?
pop. ballad

Type of music you dislike most?
hard. metallica

Are you listening to music right now?
nope. dekat opiss

What color is your bedroom carpet?
takde carpet punn.. sedihhh :(

If you could change something about your home, without worry about expense or mess, what would you do?
nak tukar sume jadi warna putih. dinding kaler striking. awww~!

What was the last thing you bought?
barang dapur. yesterday

Have you ever ridden on a motorbike?
of cos. i even have a license

Would you go bungee jumping or sky diving?
nope. teringin gak. tapi gayatt

Do you have a garden?
err.. pokok bunga 2 3 pasu. ada laahh :p

Do you really know all the words to your national anthem?
TAUUU!!!

What is the first thing you think of when you wake up in the morning?
sejuknya nak mandi... and my boifren (: *selamat pagi cinta!

If you could eat lunch with one famous person, who would it be?
Justin bieber. hahaha *tetibe*

Who sent the last text message you received?
Nawwa Aien

Which store would you choose to max out your credit card?
MNG!

What time is bed time?
10 to 11

Have you ever been in a beauty pageant?
ohhh TAK!

How many tattoos do you have?
takde!

If you don't have any, have you ever thought of getting one?
Nope. HARAMMM

What did you do for your last birthday?
celebrate it with my family and my loved one (:

Do you carry a donor card?
Takde :(

Who was the last person you ate dinner with?
Watie and BF dia last nite

Is the glass half empty or half full?
Half empty

What's the farthest-away place you've been?
Indonesia

When's the last time you ate a homegrown tomato?
today. for my lunch

Have you ever won a trophy?
yes. masa kecik2 :p

Are you a good cook?
err.... *nak jugak jawab YES!*

Do you know how to pump your own gas?
Tau tau tau

If you could meet any one person (from history or currently alive), who would it be?
Nizam Sulaiman (:

Have you ever had to wear a uniform to school?
da 6 tahun da tak pakai uniform

Do you touch-type?
err....

What's under your bed?
tak tido atas bed pun. atas tilam je

Do you believe in love at first sight?
yess

Think fast, what do you like right now?
Ayam McD :P

Where were you on Valentine's day?
Rumah

What time do you get up?
6 0^clock

What was the name of your first pet?
kiwi, apple, orange, lemon - kitties

Who is the second to last person to call you?
Faizah - dia offer i keje~!! (:

Is there anything going on this weekend?
hehehehehe. 

How are you feeling right now?
happy! smile! money! nak balik!

What do you think about the most?
life

What time do you get up in the morning?
6 0clock! hello, second time da tnya neyy

If you had A Big Win in the Lottery, how long would you wait to tell people?
Facebook. tak sampai 3 saat :p

Who would you tell first?
Boifren :p *konfirm2 kne marah "sape ajar u main judi ney?? blog abi, blog yg ajar :P*

What is the last movie that you saw at the cinema?
RIO kot. ngan dekyah. lama gila da tu

Do you sing in the shower?
sometimesss

Which store would you choose to max out your credit card?
Kedai baju

What do you do most when you are bored?
Online

What do you do for a living?
Kerja (:

Do you love your job?
Yesss 

What did you want to be when you grew up?
loyar eh bukan doktor tapi bukan ahli musik

If you could have any job, what would you want to do/be?
BIG BOSS hehe

Which came first the chicken or the egg?
Chicken

How many keys on your key ring?
3

Where would you retire to?
where?? *wonder*

What kind of car do you drive?
takde kete lagi. sedeyy

What are your best physical features?
tinggiii!

What are your best characteristics?
comel *muntah ijau*

If you could go anywhere in the world on vacation where would you go?
PARIS!!!

What kind of books do you like to read?
chick-lit

Where would you want to retire to?
apekaaahhh?

What is your favorite time of the day?
morning (:

Where did you grow up?
Klang.

How far away from your birthplace do you live now?
not too far.

What are you reading now?
this questionn.. duhhh

Are you a morning person or a night owl?
morning person laa. kan kena keje

Can you touch your nose with your tongue?
can not

Can you close your eyes and raise your eyebrows?
HAHA boleh boleh

Do you have pets?
kucing. tapi tak suka kucing. bole? haha sebab takot kne cakar

How many rings before you answer the phone?
it depends. klu kuar 'my cinta' laju laju angkat. klu kuar no tak dikenali lambat sket la. tapi now klu kuar no yang depan dia 03 **** terus je angkat klu termiss - nangis T___T

What is your best childhood memory?
banyak! hahaha *gelak*

What are some of the different jobs that you have had in your life?
belum ada lagii

Any new and exciting things that you would like to share?
SAYA DAH DAPAT KEJE!!!!! (: alhamdulillah

What is most important in life?
knowledge

*skip satu soalan.

Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.



ok tu je gambar yang ai jumpa dah edit. jangan comment apa apa.
bai.

Sunday, July 3, 2011

Day 3 – Your idea of the perfect first date.

*ehem*

i dun remember my other first date unless this one. and its perfect (:

bulan puasa - dating - haishhh

ktorang start rapat masa bulan puasa. have our first date pun masa bulan puasa. ok nak dijadikan cerita kebetulannya kiteorang ni menyewa sebaris je. ala, kat pusat komersial tu :p tapi masa malam tu ai buka puasa dekat umah Aiena, section 9.

so, dia terpaksa la carik rumah aiena sebab nak jemput ai. comel je berusaha carik umah kawan saya kan kan. pastu masa bukak pintu kete tu dia suh ai duduk belakang *hmm i wondering jugak why? like all of u now* haha. then i know and i think he is unique.

sebab da berbuka tadi so ktorang takde la pegi makan. destinasi first date : SUNWAY PIRAMID. seronok sebab first time main archeries. hee.. and konon-konon nak pegi beli tiket wayang. dok la pilih nak tengok cerita apa and nk tengok pukul brape. ble tym nak berator bole pulak dia tanak beratur sambil tunjuk tiket yang dia da beli earlier. *boleh? klu ai tanak tgk cte tu mcm mana? haaa*

conclusion, i am having fun that night.. and its just perfect. belum lagi malam yang kiteorang dok tengok bintang *lama da tak buat cmtu T_______T

Day 2 — Your favorite movie

MOVIE: FROM BANDUNG WITH LOVE enjoy please!


Part 1

Part 2

Part 3

Part 4

Part 5

Part 6

Part 7: "Semua kecurigaan itu pasti ada alasannya, bahkan untuk sesuatu yang belum terjadi"

Part 8: "cinta adalah pertanyaan"
"aku temani ya, i'll be very quite"

Part 9: "pacar vey?" "bukan." 

Part 10: 

Part 11

Part 12


Part 13 - ada perkara yang sukar untuk dimaafkan ^o^





Saturday, July 2, 2011

Day 1 — Your favorite song

ada satu je lagu yang saya memang suka sangat dari dulu. lagu ni macam bagi inspirasi kalau saya down atau sedihh. enjoys!


Penyanyi : Nidji
Lagu: Laskar Pelangi

mimpi adalah kunci
untuk kita menakhlukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya…

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya
selamanya


Friday, July 1, 2011

Night Cruise @cruise tasik Putrajaya


Nak pegiiii!! syg jom pegi jom (:

hai July... ^o^

selamat pagi semua. hari ini rasa malas nak pegi keje. mengantuk-malas-nak tdo-tapi kena bangun jugak. dah sampai ofis. boring. so selamat bulan julai! 


operasi mengodek blog orang telah berjaya, jadi nak buat macam yang ummi hot ni buat jugak.


.
..
...
....
.....
......
.......



30 Things In 30 Days Challenge

Day 1 — Your favorite song

Day 2 — Your favorite movie

Day 3 – Your idea of the perfect first date.

Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.

Day 5 – What makes you different from everyone else?

Day 6 – A song to match your mood.

Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.

Day 8 – Your dream wedding.

Day 9 – A photo of the item you last purchased.

Day 10 – A photo of your favorite place to eat.

Day 11 – A picture of your favorite memory

Day 12 – Your current relationship, if single discuss how single life is.

Day 13 – A picture of your favorite band or artist

Day 14 – A TV show you’re currently addicted to.

Day 15 – Something you don’t leave the house without.

Day 16 – Short term goals for this month and why

Day 17 – How you hope your future will be like.

Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex

Day 19 – A picture of something you want to do before you die

Day 20 – The meaning behind your blog name.

Day 21 – A photo of something that makes you happy.

Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.

Day 23 – 15 facts about you.

Day 24 – A photo of something that means a lot to you.

Day 25 – Who are you?

Day 26 – A photo of somewhere you want to go.

Day 27 – What kind of person attracts you?

Day 28 – In this past month, what have you learned?

Day 29 – Something you could never get tired of doing.

Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days

Thursday, June 30, 2011

nangis T______T

sume gara gara blogwalking la ney~!

since ai ada banyak masa untuk dibuang-kan kat opis ni kan. tu yang ter-jenguk blog blog mereka. ada satu dua tiga blog yang memang perghh buat air mata jatuh lalu *terus malu kat officemate, nampak sangat tak buat keje. blogging ek*

especially yang pasal wife yang kematian kehilangan suami dia tu. saya rasa mereka sangat tabah *sccchh lap hingus* ok dah tamau cakap lagi. selamat meniti hari hari yang ceria di masa akan datang.

P/S: LIFE is just not complete without YOU (T_____T)

Monday, June 27, 2011

anniversary - 8th month

pejam celik pejam celik pejam pejam tak celik celik dah 8 bulan usia cinta kiteorang. alhamdulillah syukur.. hopefully kekal *tiap huruf yang saya tiap ni sambil berdoa tau* hopefully sayang tak hilang dan only death do us apart.

memang kita kena expect kan every relationship must have the end. melayu kata, titik noktah. samada kematian atau memang dah sampai kat titik noktah tu we have to let go. sebab semalam baru dapat motivasi dari HM TUAH ISKANDAR. pandai tau dia tu! i like.. lagipun tak elok tipu hati sendiri. kan?

and terima kasih spend time with me yesterday *dengar ceramah bosan tu* hehehe. sanggup naik LRT ngan saya, basah kena hujan sama-sama. such a tiring day and you have to meet your client at night. you are awesome baby. will always love you (:

ps: handphone saya rosak! sila belikan yang baru sebagai hadiah anniversary *puppyeyes* :p

Friday, June 24, 2011

malam 24hb

selamat malam semua! jangan ada benci antara kita... *quote kegemaran seorang rakan PNB* arini nak pinjam. maklumlah mood malam ni agak terperanjat sikit. hopefully bukan benci tapi cuma perlu masa.

bagi saya as a partner, kita kena lah jaga rahsia pasangan kita tu sebaik mungkin.. jangan bila marah je terlepas cakap. jangan bila marah je tercakap bukan bukan. it will affect your relationship after that.. maybe for a longer time. maybe jugak lebih baik kalau gaduh jangan libatkan orang lain. itu mungkin lebih baik (:

itu jela nak cakap. kalau panjang panjang nanti terkeluar semua perkataan tak elok. termaki yang bukan bukan. terumpat yang tak patut di umpat. as i told u that i hate HYPOCRITE people. thanks!

huge amount of love.


enjoy love!

Thursday, June 23, 2011



You are the only one who holds the key to my lock, and you will always be the only one, no one else!

Wednesday, June 22, 2011

10 things to do before i get married

i tiru kat belog hanis zalikha ni. dia letak 20 perkara nk capai before getting married. banyak sangat tu. ai punya 10 je da cukup.. sila baca.

1. like her, i want to make my family happy and balas jasa jasa mama *yang mungkin memang tak terbalas sampai bila bila*

2. i need a good job. stabil at least to maintain my life and orang kata ada la duit tok buat majlis yang comel comel sket. kan?

3. nak beli kereta. dalam list sekarang paling atleast MYVI. paling suka ACCORD. Tengah tengah ada VIOS. tengok gaji nnt la dpt brape (:

4. angan2 tinggi sket nk beli rumah. mungkin patut share beli rumah dengan suami.. lainlah kalau nak sewakan umah lagi satu, bole gak dapat income.

5. pergi melancong ngan kawan puas puas. nnt da kawen nk melancong ngan asben je. ngan kawan kawan da tak bole. takkan nk tinggal asben sorang sorang kan?

6. nak belaja masak especially makanan kegemaran si dia. now ni pun masak pun belum betul betul master. tinggal kejap pun da hangus da.. *bijak bijak*

7. simpanan. nk kne ada simpanan. a new chapter in life msti ada banyak changes, just prepared with something.

8. nak beli banyak lagi baju baju baru. mungkin kne beli yang lebih sexy dan attractive. not the white n black like always :p

9. berangan buat sit up setiap hari nak bagi perut kempis. tapi masih tak berjaya. mungkin patut lebih displin bukan seminggu 1 kali.

10. lastly, jaga muka. i fight against u jerawat! bai.

Tuesday, June 21, 2011

tough life in KL *title saje nak berlagak duduk kat KL*

alhamdullilah tuhan tak bagi saya menganggur lama lama. habis je praktikal kat petronas, dapat join PNB. joint program with Kementerian Pengajian Tinggi. nama program ni PNB-KPT Investment Bridging Program 2011. ala, macam program satu Malaysia tu jugakk. 

ramai org tnya saya buat apa sekarang. saya ckap saya keje ngan PNB. Duration 6 month. dorang tnya lagi "prektikal ke?" saya jawab tak. dorang tnya lagi *bnyak btl la soalan dorang ni* saya dah tatau nak jawab macam mana. dia serap tak? allowance brape? department mana? knp mcm prektikal je? boleh?? boleh la agaknya tu, bnyak sngt. JANJI ADE DUIT MASUK SEMENTARA NAK TUNGGU DAPAT KEJE TETAP NI. *jawapan skrip*

saya mengaku memang tough keje kat KL. sewa umah je da brape lom api air lagi. transportation lagi *even da abes blaja saya still pakai student card lg tau, nak jimat punya pasal la kan.. allowance saya mmg suku (1/4) abes kat dua bnda ni. belom masuk makan, joli, joli, joli *ehh melampau samapi 3 kali joli tu!*

disebalik itu *memprektikan bahasa kebangsaan* saya bersyukur sebab mungkin KL kawasan rezeki saya. terimaa seadaanya (:

well, i sekarang orang Key ell.*kemainnn sangat kauu kann!* 


+scheduled**

Monday, June 20, 2011

cerita pasal pringles

siapa dah lama tak makan pringles? angkat tangan! *alololo comel ramai ramai angkat tangan* sejak keluar pringles takde halal tu sejak ai tingkatan berapa memang da tak makan. yela orang cakap pasal lemak babi *oii tak baik ckp ckp babi laah!* khinzir. sume da takot nak makan. kan kan kan? ai pun sama.

suprisingly, last week belek2 kat supermarket dah ada balik la logo HALAL tu! wahh bole beli!! maka dengan confidently saya pun membeli pringles perisa keju kegemaran saya (:

apa yang lagi suprise ble hulur kat member2 sume pakat tanak makan. boikot aku ke apa ni?? ohh sebab dorang tak confident pasal tnda halal tu. so di sebabkan wujudnya unsur gharar kat situ, dorang tabole makan. so ai bolot sorang2 je.. burppp! kenyangg ;p

moral of the story: tak payah la rasa. dah tak sedap macam dulu da.. mungkin sebab dah takde lemak babi khinzir.

Tuesday, June 14, 2011

I am sorry!

hye bloggers! sorry sebab da lama tak update. saya tak sempat nak update. internet takde (limitiation of income kot maybe) hehehe. hope to find a job soon. ade keje kosong bole letak dekat blog saya tauu!! please please (:
and saya memang ada baaaannnyaaak nak cerita. tapi kita pendam pendam je dulu. nnt kita kasi letop ok!

bai.