Friday, November 19, 2010

list of happiness. tears and anger.

saya tak tahu saya dapat neyy dari mana. but enjoyyy~

1) we dont have to change friend if we understand why friend change.
people change, everyones change. its just us who can accept their 'change' or not. As for me, insya allah if your change is for goods.

 2) No matter good a friend is, they're going to hurt you every once in a while and you must forgive them for that.
and yes they did. when you feels that they change and not care about you anymore. you have to understand that circumstances changes and they need to adapt with the new environment. which there is no YOU.

3) True friendship continues to grow even over the longest distance. the same goes for true love.
even you never talked with him/her for month. but you know its still there because you care about each other.

4) You can do something in an instant that will give you heartache for life
 think before you do something. that help both of us and makes me comfort

5) Its taking me a long time to become the person i want to be
sepanjang perjalanan banyak yang telah dilalui dan banyak yang menyakitkan. suka, duka. semua itu menjadikan kita apa yang kita jadi sekarang. pengalaman kan mendewasakan kita :)

6) you should always leave loved ones with loving words. it maybe the last time you see them
sebab kan sedih kalau tiba tiba dia tinggalkan kita. sedih tak? sedih tak?

7) you can keep going long after you can't
berusaha. chaiyok! chaiyok! then mesti kita bole berjaya... =)

8) we are responsible for what we do, no matter how we feel
sebab tu la kalau kita marah, kita kena control. sebab apa yang kita buat hari ini ada impact nya in the future.

9) either you control your attitude or its control you
haha. so true. no comment for this =)

10) regardless of how hot and steamy a relationship is at first, the passion fades and there had better be something else to take its place
just hope that my relationship with you will last. if one day you find me bore you, tell me. i will do some plastic surgery and change to other people. (said : Angelina Jolie? haha) not like that.  you know what i mean =)

11) Heroes are the people who do what has to be done when it needs to be done, regardless of the consequences
dont be my heroes. be my everythingg :)

12) I've learned that money is a lousy way of keeping score
sume guna duit sekarang. takde duit sangat la susaaaah!! tau? nnt kalau dah kaya jangan lupa yang susah yaa!!

13) My bestfriend and I can do anything or nothing and have a best time
even at the time saya tension. ada problem yang perlu masa yang lama untuk di ceritakan. tapi takyah cerita. all tension will gone. flown away by the wind. thanx bestiest. 

14) sometimes the people you expect to kick you when you're down, will be the ones to help you get back up
so jangan pandang rendah orang lain! tah2 nanti bila kita susah dia yang tolong kita. bukan kawab yang kita banggakan sangat tu.

15) sometimes when I'm angry I have the right to be angry, but that doesn't give me the right to be cruel.
thats right! please consider other people feeling. jangan tau nak maraaah je!

 16) Just because someone doesn't love you the way you want them to, doesn't mean they don't love you with all they have.
because everyone differ. so cara mereka tunjukkan kasih sayang pun mestilah differ jugak kann??

17) maturity has more to do with what types of experiences you've had and what you've learned from them and less to do with how many years you have lived
tapi orang cakap, usia mematangkan kita. sebab for experience to takes place, its consume time. a 2 years relationship for example, its need 2 years before it ended, where people collect experience from it.

18) it isn't always enough to be forgiven by others. sometimes you have to learn to forgive yourself
sometimes kita asyik mintak maaf ngan people. tapi kita pernah tak mintak maaf ngan diri sendiri. refer post saya yang ini onetwothree i love you

19) How matter how bad your heart is broken the world doesn't stop for your grief. 
sebab macam mana kita sedih sekali pun, there is still assignment yang kne submit. still ada orang akan marah kalau kita buat tak tau. sebab dunia ni takkan berhenti sebab kitaa..


pssh pssh : masih tak dapat lagi tempat praktikal. nak guna yang mana satu eh? mungkin guna number 7 baru berkesan kot. hee. 

Saturday, November 13, 2010

purplelicious + leopard


whee.. da tukar layout *again*
suka tak? suka tak? 
 

Thursday, November 11, 2010

STOP SEX TRAFFICKING OF CHILDREN & YOUNG PEOPLE


Human trafficking is the third largest and fastest growing criminal industry in the world. 1.8 million children are exploited in the global commercial sex trade though this figure is thought to be much higher due to the underground dealings of the traffickers. Reports show that sexual exploitation is the most likely purpose of trafficking. Trafficking exists in countries all over the world. It doesn’t only exist in the poorest countries. Your signature really can make a difference. Sign the petition here http://malaysia.youthsays.com/arazainal/sextrafficing

a friends who ignore, a lover who hate.


i used to have a good friend who always by my side when i sad. the moment of my painful break up. the moment that i refuse to continue my study. the moment that i see no color in my future. only dark gloomy and nothing. and i loves to hear she telling me a story. its makes me feel that im not alone in this world. its makes me feel like im not the only-single-person-with-problems.

friendship ends when u found his/her dont have any value in your life anymore
friendship ends when u found that u decide not to see his/her for your entire life
friendship ends when u change your phone line without telling your his/her about that.
friendship ends when u argue what goods this friend has done for you. nothing maybe.
and friendship ends for a reason. the reason that you are not informed to.

and for the god sake, its sucks!

being a grown up such a mess for me. when people start rely-ing on my decision. when people ask me to do things for them. when people expect im behaving in good behavior and when people makes me as their role model. such a dolls with hair flowing and sweet dress yuck! hee :)

pssh pssh : just go and dont ever return. even my life feels empty without you just dont refill it up. its like a glass. the moment it broken into piece, its got no use.

pejamkan matamu untukku sayangg

Artist : Aizat
Title : Sungai Lui
Mood : Romantik :)

Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya

Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya


Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya

Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini

Wednesday, November 10, 2010

On behalf of all the women in your life, take your Pledge

On behalf of all the women in your life, take your Pledge   profile image


Cervical Cancer is mainly caused by a virus called the human papillomavirus (HPV). It is specific to women and is preventable. Protect your BFFs, sister, mother, and loved ones from cervical cancer. Thousands of Malaysians are making a Pledge to protect their loved ones from cervical cancer. Fight Cervical Cancer! Pledge now! here at http://malaysia.youthsays.com/arazainal/cervicalcancer1

This is a community service message sponsored by YouthSays and Ara Zainal :)

tulah, lain kali orang cakap jangan menyampuk!

pernah tak pernah tak termenyampuk orang lain cakap. dah la menyampuk pastu tak apa yang kita cakap tu lari topik. ish maluu maluu. :P saya selalu la jugak.. confident kambing je menyampuk padahal dorang da masuk topik baru da. saya dok cakap pasal topik yang sebelum tu *yela tertinggal sebab buat kerja lain kejap* tu yang susah gosipp gossip ni, takley tertinggal 1 part pun.. hee :)

kenapa orang marah kalau kita menyampuk cakap dia? tak termasuk la menyampuk cakap orang tua tua. kalau tak kena gelak, mesti kena halau. menyibuk je budak neyy.. hee. tapi kalau ngan kawan serumah ke? sebilik ke? sesayap ke? sesumpah ke? cmne pulak? takpe ke?

ini cerita saya.

saya da biasa da kena gelak kalau menyampuk ney. kena marah pun pernah. haha. i am human with mistakesss. hee banyak na sss :p tapi tula tak patut sebenarnya menyampuk ney.. bagi la peluang orang lain bercakap. dengar apa dia cakap lek lok. fikir elok elok baru bertindak bercakap. ini tak selagi boleh bercakap aje kerjanya..

selalu orang tua tua cakap *pssh, bf saya cakap jangan percaya petua orang tua tua ney* saya orang kampung, saya percaya jugak la sket2 hee. "terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata? badan binasa" hiks.. macam tu lebih kurangg.

kadang kadang kita tengah marah sangat, emosi menguasai minda. selalu tak fikir elok2 apa yang kita cakap tu lukakan hati orang lain ke tak. apa yang kita cakap tu sensitif isu tu that person or tak. kita main cakap je. lantak orang itu. janji aku cakap apa yang aku rasa. dan orang cakap jangan simpan marah lama lama. nanti meletop! susah aii :)

Jangan terlalu taksub dengan sesuatu perkara sehingga begitu terperinci. kadangkala kamu perlu berundur ke belakang untuk melihatnya dalam gambaran yang lebih jelas. - quotes


jalan mengundur macam neyy. peace :)

pssh pssh : 2 more paper to go. hate to face the fact that some most of my friend already go for their holidayy!! ;(

jangan percaya si KW neyy~!


who said that. friendship ends *lame*

Tuesday, November 9, 2010

hadiah hari jadi eh bukan hadiah abes belaja :)

siapa itu.. cuba teka.

taraa!! hai nama saya.. jap jap pk *baru lahir belum ada nama*

morning morning. nama saya pah. kat cni ada banyak kawan. ada pandamonium (mummy kata nama pendek dia : teh), ada towieey macam macam ada. hee happy to meet all of uu :)

haha. terima kasih di ucapkan kepada kak fa kerana memberi hadiah kepada saya. banyak banyak terima kasih kerana telah mengundi saya. teh tarik satuu!! haha gilo. 

 

respect orang lain jugak girls!

da lama da nak tulis benda ni. tapi faham faham jela kan. masa untuk belog sangat sikit. bila mengadap belog je idea puff hilang. kalau tak mengadap idea datang mencurah curah ke ladang gandum lalu banjir macam dalam iklan koko kerunch. hee.. 

ok berbalik kepada tajuk entri di atas. sape yang saya mintak awak respect tu? SAYA la! sebab saya yang kena. memang buat orang rasa nak mencarut je pastu habis pahala sembahyang semua sebab dalam hati dok marah kat awak! %@&$%@!!

macam ni ceritanya. rabu lepas g la tengok mayang  wayang. cite life as we know it. haa.. sape da tengok cite tu angkat tangan!! angkat tangan jela tanak nampak bulu bulu tu sume.. euuu.. :p haha. best kan? sedih. marah bby boy saya sebab saya basahkan baju dia *aircond rosak tu, air dia menitik* nasib kau la dapat gf cengeng mcm neyy :P pastu abes cite dia yang lama tu kami terus menuju ke...

SURAU...

kat sini lah bermulanya segala ke tidakpuasan hati saya. *ai geramm ni, ai geraamm nii* masa tu nak sembahyang asar. dah la da lewat sebab movie habis lambat kan. orang ramaii gilaa. pastu ada 3 orang 'budak perempuan' ni boleh dia duduk kat depan pakai telekung gelak gelak baca mesej pastu sembang sembang. yang kat belakang semua tunggu turn je nak solat sebab takde tempat plus takde telekung. end up ramai la keluar balik *tak jadi sembahyang asar la kot*

maaflah. itu memang hak individu nak duduk lama lama ke nak gelak2 baca mesej ke nak sembang sembang ke. tapi tolong lah respect orang lain jugak. orang yang tak solat tu dapat dosa. tapi orang yang buat diorang rasa tanak solat tu? mestilah tak dapat pahala kan? dah besar dah bole fikir kot. entah apa apa. ish.

susah nak jaga anak ney.

life as we know it ada buku dia tau. nah2 carik kat amazon :)














Pssh pssh : interview today! wish me luck :)

Monday, November 1, 2010

jangan bagi buku SM dekat saya hari ni please ^-^

haha. sebab kalau bagi jadi macam ney ha laa ;p

There is a time for everything
A time to be born and a time to die
A time to plant and a time to uproot
A time to kill and a time to heal
A time to tear down and a time to build 
A time to weep and a time to laugh
A time to mourn and a time to dance
A time to scatter stones and a time to gather them
A time to embrace and a time refrain
A time to search and a time to give up
A time to keep and a time to throw away
A time to tear and a time to mend
A time to be silent and a time to speak
A time to love and a time to hate
A time for war and a time for peace.

tu la masalahnya. kalau study takpe jugak. please UiTM jangan la buat buku yang banyak quotes. ralit saya di buatnya.. nanti kalau ai tak dpat A, jangan salahkan ai tau, salah kan buku. haha ;p

pssh pssh : want to do my MBA at Manchester University. but why on earth mesti kne ada RM100,000 dalam account baru bole further study. plus nak experience keje 3 years *sad* so nampaknya niat nak pegi UK kne la postpone sampai 3 tahun akan datang.