Sunday, October 31, 2010

introducing the sweet of heart

 pic ni masa dia pegi BEIJING *tak ajak ai* huh ;p


ok takyah nak tacing tacing sangat la kan. *ketuk baru tauu* haha. now we are officially in a relationship ;)

27 October 2010
10.30 pm
at our favorite star watching place.

and finally juga after 2 years of being single, he is the one who open my heart and i have to let him in la kan? haha *statement selfish di situ* but i am really really want you badly. the one that i need the most now and forever. insya allah..

haha kenapa dia? to tell you the truth, i have NO REASON why i choose him instead of other people. and i am happy with him so i hope that everyone is happy too because if you don't, that is not my problem ^-^

and baby, thanx for coming all dressed up that night. i am wondering why this man go out at night with khakis and kemeja tu be exact. and his new shoes from BEIJING. macam nak pegi presentation pun ada. we talked all night and he look strange. he look like nervous. and there goes the moment. i appreciate the ring. our rings. and thanx you for make me the special person in your life.

what i expect from you is that just be the way you are cause you're the person i fell in love to. the person i thinking of to. the person that i can share things to. and the person that i planned to future into ;)

pssh pssh : and please pray for my happiness like you always do. thanx fellas ;)



Friday, October 29, 2010

JOM PARKING KAT BLOG BEN ASHARI


ehem. nak jugak ads belog sendiri dekat blog abg ben kita neyy. sementara dia bg peluang ney. cepat cepat rebut rebut. hee. bukan belog baru pun tapi nak tmbh kawan kawan belog. apa salahnya kan. hopefully abg ben terus maju! hee :)


pssh pssh : tak sempat nak update bnyak. nanti ada masa ai update k. esok paper LAW! ;p

Saturday, October 23, 2010

i heart you.

sometimes i crossed the line
sometimes i makes you upsets
sometimes i take you wrongly
sometimes i just want to end this.

but believe me, in how many sometimes...
i just want you more than anyone else
its like you're my perfect match or something
its like you're the reflection of myself when i look into the mirror

and its all done.

Thursday, October 14, 2010

a moment like this, some people wait a lifetime. a moment like this, some people search forever

Missing someone isn't about how long it has been since you've been seen them or amount of time that you've talked. Its about that very moment when you find yourself doing something and wishing they were right by your side - quote.

haa. kan da cakap jangan bagi budak ni quotes lagi. tengok la apa dia nak buat ney. mesti nak komen. haha. arini saya takde mood nak komen. just nak update all the quotes aje. bole kan? tak boleh pun macam ai peduli *nak letak jugak!*

to naughty bby :

"you give me the kind the kind of feeling people write novels about. you're in every chapter"

"You've heard they said the straw of my berry, the apple of my pie. I say you're the fudge in my sundae" --> jom makan ice cream mcd! *tiba tiba*

dan haruslah tabah menghadapi dugaan. sesungguhnya mahu bahagia itu bukan mudah. cuma kadang kadang kita taknak melaluinya kerana ia sangat memenatkan.

"when Allah leads you down, only two things can happen.. Either He will catch you when you're falling or He will teach you how to fly"

pssh pssh : the very last week of class. start getting all the carrymark. start preparing for the finals *yeke?* start thinking forward, the future.start to realizes a things and start to thinking "convo nanti nak pakai baju apa?" haha. tipu jelaa :)

Tuesday, October 12, 2010

come live in my heart, and pay no rent

i have sprayed my dreams
gentle
at your feet
o gather them in your arms
let me bite
a potion of your light
before the fires
grow cold, before this rose
of life
scatters
in the hungry sun
Ghulam-Sarwar Yousof "Perfumed Memories"

pssh pssh : i wanna be yours.

Friday, October 8, 2010

anda ada kawan bernama maya?

haa.. itu la topik kita pada hari ini. sape2 ada idea sila kelik sahaja butang comment.

siapa ada kawan yang dia kenal melalui internet? tak kisah la laman sembang ke? blog ke? laman sosial seperti facebook ke? mana mana la, janji nama dia kawan maya. orang yang kita tak tau pun muka dia macam mana, kurus ke gemuk ke. tinggi ke rendah ke? kalau tau pun melalui gambar. entah betul ke tak itu gambar dia *senyum*

eh saya pun ada jugak beberapa orang kawan maya. kebanyakkan dari belog la. suka baca belog mereka. mereka cerita kisah hidup jatuh bangun. gembira bila mereka gembira. sedih bila mereka bersedih. kadang kadang tak tau la kenapa bole macam tu. padahal tak kenal pun mereka tu siapa. tapi bole share feeling camtu kan.

biasanya saya agak keberatan nak accept request orang tak kenal kat facebook. thats the only place i make it private. only me and my friends. tapi kadang kadang tu terlepas jugak. maunya tak tengok2 mutual friends sampai 50++ wonder jugak, budak ni kenal aii ke? tak approve kang kata tak ingat member. haih.. dalam dilema *bukan buah delima tu tau, yang tu sedap la*

tapi kadang kadang bila yang request tu handsome gilaaa.. terlepas jugak *gediks!* haha. pastu buat menyemak je. bukan jadi kawan pun. masing masing buat buat tak kenal *sebab aii memang la tak kenal dia* tapi yang dia add at the first place tu kenapa? stalker ke? just nak bagi ramai kawan? alahaii bukan ada awards kawan-terbanyak pun. buang masa! oh drama : kat facebook ai ramai awek tau. sume single, bole la u all pilih *sambil berlagak depan kawan kawan* alahai handsome, kawan ramai kalau tak kenal buat apa. sila delete sekarang.

lepas tu biasa la kawan kawan lelaki aii sibuk nak carik awek lawa kat fb. kalau dapat yang lagi sexy itu bonus mark. hee. why on earth carik awek kat fb? agak2 nya cara kuno macam dialog di bawah dah tak laku kot.

John Travolta : "hai, nak kemana tu?"
Aii : "emm.. nak pegi library." *sambil gulung2 rambut (malu la tu)*
John Travolta : "oyeke? rajin awak study. boleh saya tau sape nama awak?"
Aii : "Halimah. awak pulak?"
John Travolta : panggil je saya..... *dum dum dum* JOHN TRAVOLTA"
Aii : "aww, sweetnya nama awak. saya suka!" 
John Travolta : bagilah no fon awak, boleh kita kenal lagi dekat."
Aii : *gentle siot mamat ney mintak no fon aii depan2* "01******** jangan lupa call pulak ye"
John Travolta : Thanx! *sambil menyanyi dalam hati 'jonggang jonggang jonggang, halimah gigi jonggang' 

haha. pandai tak aii buat skrip! ish da biasa da buat buat skrip ney. dulu masa form 5 masuk pertandingan sketsa kerjaya lawan sekolah sekolah sekitar daerah klang, sekolah ai menang tau! dapat no 2. haha. tengok la sape pengarah n penulis skrip nya :) *berlagak cam gagak tak* haha ok sambung sambung~


guna fb laju sikit. result dapat on time. mana mana awek yang keje dia mengadap laptop 24 jam per kilometer mesti cepat dapat boifren maya. amboi boifren pun nak maya kauu! hehe.

berbalik tentang persoalan kawan maya tadi tu. apa benefit dia korang agak agak?

ada satu kawan maya saya ni, mommy pinky nama dia. dia baru bersalin and dapat a very cute bby girl, irdina humaira. tapi tu la masalah ngan dunia maya ni. orang sibuk je nak dengki ngan kita. biar la kita nak share apa pun kan ngan public. tak kacau siapa siapa punya hak pun. why on earth people selalu je dengki ngan orang lain?

and tu jela kot nk bebel *padahal dah panjang gilaa weh!* hee :P

Thursday, October 7, 2010

im managing by?

if not managing by objectives.

1. managing by extrapolation - "if it ain't broken, don't fixed it" doing the same thing cause things goes well.
2. managing by crisis - true measure of a really good strategies is the ability to solve problem
3. managing by subjective - there is no general plan for which way to go and what to do
4. managing by hopes - based on fact that the future is laden with great uncertainty.

sources : buku strategic management (get it here!)














so much macam life kan? how we manage our life. by extrapolation ka, by crisis ka, by subjective ka or by hopes ka. anda yang mana satu??

as for me, i manage by hopes and crisis, also. hee.

pssh pssh : semakin nervous untuk peperiksaan. tapi kalau nervous patutnya stadi kan bukan mengadap papan kekunci aje. haa tu la budak ini!

Wednesday, October 6, 2010

esaimen tak siap lagi tapi asyik nak hupdate belog.

hari ini saya gembira. saya gembira sebab apa?  

sebab....

My naughty baby msg cakap dia selamat and are having fun there. and tell me dun wori. mau nya tak risaau?!! ouh alhamdulillah. tamau bebel panjang panjang kat dia sebabdah dua hari baru hari ni nak mesej kan. dari monday dok risau sebab takde sorang pun classmates awak yang update status. atleast kalau awak tak update, kawan kawan awak update pun takpe la. janji saya tauu. ni buat orang risau je.. ish. balik nanti siap la. cubit dia sampai lebam. hee :p

satu sebab je happy. tapi terus bole happy sampai malam. malam ni bole mimpi indah. walaupun tadi sebenarnya........ AKU SEDIH GILA WEH!!

PERTAMA, presentation SM yang macam apa je. kesian kat Syafiq tak dapat present for group presentation. kalau tau kita buat SWOT je kan, macam grup man, nani n dekyah. wat ilex je.. takyah nak bebel panjang panjang pasal corporate social responsibility la. pasal environmental laa. ish. damn!

KEDUA, nego tiba2 ada kuiz tadi. tak prepare pape pun. tak baca buku. semalam tido awal. nasib baik ingat lagi apa yang dia ajar last week. ingat ke? ingat la kot. kita tengok je nanti result. haha.

tu jela kot. poyo je sedih gilaa. haha. tu jela nak update. gud nite! selamat membuat esaimen di ucapkan kepada rakan rakan. mari kita pegi open house eh raya da abes la :p

pssh pssh : sayangilah anak anda! hukuman mati menanti mereka yang membuang bayi. watch out! im working on this matter to make sure all the guilty kne tembak! haha :P

Monday, October 4, 2010

kertas oh kertas!

25/10 - International Financial Management
27/10 - Negotiation
30/10 - international legal framework
2/11 - strategic management
12/11 - E-commerce
14/11 - international relation


best kan? siap ada gap 10 hari lepas paper strategic management dengan ecommerce. pastu dah la saya bukak pagar *paper paling awal start* saya jugak yang tutup pagar *paper palingg last abes* jum teman saya nangis jum!


pastu dah terlepas kedua dua wedding 'man in life' saya. haih. belah perempuan on 30-31/10. belah kitorang 14/11. dua dua saya tak dapat pegi. kesian tak? *cakap la kesiaaan pleasee.. ok tanak sudah!* to pak su : SELAMAT PENGANTIN BARUUU!! :)


pssh pssh
: rindu awak la!

Saturday, October 2, 2010

ada orang kan, dia nak culik sayang saya

apela pagi pagi dah menangis macam budak kecik. merengek rengek macam baby tak dapat susu. mengada ngada. bagi jela orang tu pegi. bukan lama pun. seminggu je kan. nanti dia balik la. haih budak neyy!!

CHINA! dont steal my bby! i give you a week je ok. *grr*

the bird flew away into a wet horizon,
a sunlight moment....
through whirlpools of sleep and awakening
i still await a return,
ripening mysteries,
unfurling rainbows.

- Ghulam-Sarwar Yousof. "Perfumed Memories"

pssh pssh : i'll miss you like i always do. come home safely so that we can always do our nyum2 things hee.. *naughty* and dont forget to eat. take care of yourself. dont forget to pray. dont forget me :(