Sunday, August 29, 2010

it is may not a happy ending. but life must go on.


SENYUM MACAM SAYA!

eh jangan lah. buruk! hehe.. walaupun tengah busy buat BIID punya website masih ada masa nak snap snap picture. nak kena babap dia neyy~! website tu dah 50% siap. insyaallah before 1/9 mesti dah siap la kan? :) kenapa tah la kan dalam pic ni senyum macam tu. oh ya sebab duduk dekat OLD TOWN la kan, dapat wifi free. pastu white coffee yang pahit nak mati. sebab tu happy kot.

finally the things yang paling kita takut dah pun jadi sampai bila ianya berlaku kita dah tak tau sama ada kita boleh senyum macam di atas atau tidak *sila refer gambarajah* apa yang paling penting, sabar itu harus ada. letak DIA paling atas more than everything. we wont go astray. we wont be sad.

just remember macam mana teruk pun sekali pun apa yang kita rasa sekarang, adakah dapat nak compare ngan orang lain? palestinian for example, they lost parent and sibling. how hurt they are? REALLY HURT! tuhan uji kita sikit, jadi kita kena bersyukur. i dont know what will happen with me if i lost them all. bebelan mama, bebelan si kecik, rintihan nenek mengadu sakit kaki. they are all the beautiful sound in my heart now.

tuhan tak akan menguji kita lebih daripada yang kita mampu. jadi bersabarlah. dugaan itu datangnya dalam berbagai bagai bentuk. itu terpulang pada kita macam mana nak mentafsirkannya. tak semestinya kalau kita sedih hari ini selama lamanya kita akan sedih. dan bila kita tidak lagi bersedih mungkin kita akan tergelak sendiri bila memandang ke belakang memikirkan betapa bodohnya kita bersedih kerana perkara tersebut.

please remember that you always have place in my hearts and you can come to me anytime you want. tell me story. cried on my shoulders. wet my shirts. it is ok because i promise to you i will be a good friends to you and other person doesnt matter.


pssh pssh : nak carik baju raya kaler oren tahun ney.. nak sama dengan budak naughty! nnti kita pakai sama sama ari jumaat tau :)

Saturday, August 28, 2010

i wont fall out of love

Singer : cheryl cole
song : parachute
mood : appreciated.

I don't tell anyone about the way you hold my hand
I don't tell anyone about the things that we have planned
I won't tell anybody
Won't tell anybody
They want to push me down
They want to see you fall (Down)

Won't tell anybody how you turn my world around
I won't tell anyone how your voice is my favourite sound
I won't tell anybody
Won't tell anybody
They want to see us fall
They want to see us fall

% I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down (2x)

Don't believe the things you tell yourself so late night and
You are your own worst enemy
You'll never win the fight
Just hold on to me
I'll hold on to you
It's you and me up against the world
It's you and me....(Love)

repeat %

I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I'll fall into you (2x)

repeat %

pssh pssh ; this is the song we heard on our first date aite? at the archery. oh now i am addicted to this :)

the matter of heart.

its you who makes my heart beat faster
its you who fills my nights and days
its you who my thought goes to
its you who care about me
its you who makes my lips put the smile on
its you who i think sweet and being nice to me
its you who knock my door just to hand me a book
its you who tell me 'the star is there' but there is none!
its you who makes me want to fly there just to meet up
its you who buy me a cake just because i refuse to study
its you who makes me feels like 'i am the prettiest woman in the world'


its you, the only reason of this entry!


pssh pssh : love is beautiful you know? its made us realize that finally a real man has come to rescue. ahah joke sahaja! but dont be trapped in too deep because you just dont know when the love will leave until both of you are legally married *mood : mencari yang halal (=*

Monday, August 23, 2010

janji kekasih

Artist : Afgan
Song : Padamu ku bersujud
Mood : (=

Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
selain hanya nama-Mu Ya Allah

*
Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Reff:
Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud

Back to *, Reff
repeat reff

pada-MU

Sunday, August 22, 2010

awesome. but sayangg they can't fly

tak sia sia melawat muzium hari ni. walaupun sebenarnya rasa muzium tu satu tempat yang menakutkan or scary la kata orang, yela kan ada orang cakap macam macam perkara aneh berlaku kat muzium ni. ouh i loves butterflies :)


BLACK AND WHITE, sweet!


GREENY, bright!


LEOPARD, eheh =)


BE IN LINE, naughty!


PRETTY, oh!

GOOD DAY, loves!



all thanx to budak ini. me enjoy the day! :)

Saturday, August 21, 2010

sebagai lelaki awak sepatutnya bangga.

saya bukanlah. dah terang terang nama pun Ara Zainal. confirm la perempuan kan. takyah jumpa doktor dah, physically da nampak ouh dia perempuan :) *takyah buat background check dah tau =p*

NUR AQILAH BT MUHAMMAD AZMI

bangga sangat kan. tengok la tu. nama cousin saya duduk belakang nama anak dia. tak tau la apa orang lain akan cakap tapi bagi saya ouh sangat teruja :) bangga la weyh sebab ingat senang nak suruh orang pakai nama kita? haa.. lelaki je dapat privilege ni tau. ai tak dapat *cry*

tapi ai tak tau la nape kan orang suka sangat letak Abdullah kat belakang nama anak dia. cubalah kira kat Malaysia ney da ada berapa banyak. ish ini bukan pasal nama bapak dia Abdullah. ni pasal anak-paling-kesian-dalam-dunia. mak bapak enjoy dapat sedap, yang merana, yang sakit, yang kena buang... ANAK.

for all the guys out there, why dont you think before you do things? it is not i put a blame on you but sometime yes you are the one where the blame should goes to. eh hello i am discriminating. so what?

awak taknak ke ada orang and i mean it. ORANG. guna nama awak kat belakang. "sila isikan nama penuh awak" J O H N T R A V O L T A B I N A H M A D A L B A B. eh, sejak bila tah John travolta ada bapak nama Ahmad Albab? haha.

pastu nanti orang tnya, bpe orang da anak kau? bole la jawab dengan bangga "8 orang" wah wah ramainya :p daripada nanti kau jawab macam ni "tah la aku pun tak sure, ada anak ke tidak eh?" dengan kepala yang dah putih macam salji lepas tu kulit dah kedut kedut. ingat anak luar nikah kau nak jaga kauu? silap silap kau jadi orang yang dia paling benci eh atau paling baik pun dia tak kenal kau.

bangga jadi lelaki sebab ibu yang lahirkan susah susah. bawak baby dalam perut 9 bulan 10 hari. dengar cerita berat macam bawak gajah tak tau la waulahualam sebab tak pernah rasa lagi. and at the end lelaki yang dapat nama. okay uu pun menyumbang jugak la. thanx 4 the sperm is guess.

tapi tu la. man and woman. they complete each other. tuhan itu kan saaangat adil. nama ayah cuma duniawi. bila kita meninggal dunia, its will be like this ADAM BIN FARRAHANIZAH. eh tu nama anak pertama saya insyaallah :)

Friday, August 13, 2010

entri tertunggak

sengaja la check old post sume kan. then pegi dekat Draft. eh bnyak gila entri tak publish lagi. ada di antaranya yang dah lapuk dah. kata orang dah basi da. HAHA. sorry belog ku sayang. It is sumtimes ai dun have enough time to finished what have i started. so terbengkalai macam tu lepas tu tekan butang DELETE. alahaii..

ingat nak je smbung. but but takde idea... nasib kau la entri duduk dalam tong sampah diam diam k. eh besok je la baru update lagi.

pshh pshh: someone told me that he likesss *saje nak letak sss bnyak2, buat buat macam dia suka gila la kononnya* my entry. HAHAS. sila boleh belah sekarang. and he told me to keep on blogging. eh happy gila la ada orang suka bace belog kau yang hitam and tak terurus tu. ngee *senyum lebar lebar*

Wednesday, August 11, 2010

saya ada duit seringgit, saya nak beli ais krim, gula gula dan jajan roro

cukup tak rasa rasa nya?

tiba tiba teringat masa kecik. cte dulu la pulak kan. suka sangat kumpul pemadam. sape ingat ada pemadam yang empat segi tu pastu ada macam macam gambar. saya suka kumpul dari A sampai Z. dari buaya sampai zirafah. kata astro "macam macam ada"

eleh.. setakat pemadam 20sen. apa la sangat kan. *hoi! kalau da sehari kauu beli satu pemadam. sebulan kauu da ada 30 pemadam. 0.20x30=3.00. bangkrap bangkrap* selain pemadam saya jugak suka sangat kumpul pensil kayu. HB tak main la. nak 2B jenama staedler (btol ke eja ney?) tah nak buat apa tah bnyak banyak? sengaja.

kalau cerita pasal demam pulak selalu buang ubat pil belakang peti ais sebab ubat kan tak sedap. mana ada orang suka. pastu dah besar umur da 21 tahun pun buang ubat lagi. tapi tak buang belakang peti ais da. "kan saya dah suruh awak habiskan antibiotik tu, kenapa tak habiskan?" haa dah padan muka sebab sakit dah 3 minggu tak baik baik. *sila tepuk tangan*

lepas tu kalau bulan puasa suka sangat curik2 minum air sejuk dan kurma dalam peti ais. HAHA nasib baik kecik lagi belum kena ganti puasa. pastu bila mama suruh rasa masakan dia terus pura pura puasa sebab nak dapat duit raya banyaaak sikit la daripada biasa :p haa now da menyesal sebab dah tak dapat puasa penuh 30 hari.

eh ada lagi sekarang dah jadi budak baik sikit dah tak mintak seringgit kat mama nak beli jajan. sekarang mintak mama beli baju, bag, laptop, kereta haa ok tipuu je :)

selamat berpuasa semua~!

hari ni 1 Ramadhan. so kena wish sume orang selamat berpuasa. haa... jangan tak puasa pulak tau kawan kawan. kalau yang perempuan tu boleh la di maafkan kan. hehe

dah sibuk dah nak carik baju raya, kuih raya, jalan raya eh salah. pastu nak carik lagi duit raya. sape nak bagii?? ish nak claim duet raya tahun lepas la. haha.

ok la semua. express update i call this

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK

pshh pshh : pendrive baru beli tak sampai sebulan dah hilang. 8GB pulak tu. sape jumpa pulangkan la balik k. maceh :)

Tuesday, August 10, 2010

Monday, August 9, 2010

i got this greatest, who ask for more?

tahu tak apa rasanya bila dia penuhi semua ingin kita? paling tidak dia berusaha untuk tidak mengecewakan kita. paling tidak dia abaikan diri dia untuk lihat segaris senyum di wajah kita? itu dia orang yang saya cinta. the one that i finally want to reveal.

one said that "mum, will put her child PALING ATAS!" tapi dia lebih hebat dari ibu. lebih hebat dari mak. lebih hebat dari mummy. MAMA is the greatest person ever!

dia cuma ibu biasa. apa yang buat dia luar biasa :
masa saya nak balik shah alam dia hantar sampai stesen bus. before that kami singgah BSN. dia cakap "withdraw semua" then i replied "ok". then saya check balance RM80 only. then i draw all and give it to her. she asked me "ni je?" saya jawab "haah" then she wonder nape gaji dia tak masuk lagi so on so on... the moment is bila dia bagi all RM80 to me. i repeat ALL! she gives me everything sampai tak tinggal satu pun untuk dia. but then i refuses to accept.

dia mungkin cuma ibu yang biasa, tapi dia anak yang luar biasa bila :
pegi ke mana mana kedai atau pasar, dia asyik kata "nenek mesti suka makan ini" atau "atuk nak tak ye makan ikan ni" asyik concern pasal ibu dan bapanya bila balik rumah dia cakap "eh mama lupa nak beli sayur tadi" padahal dok sibuk beli nenek punya sayur. haha.

ibu kita cuma satu. paling tidak ibu yang melahirkan kita. macam mana teruk pun dia, carilah kabaikan darinya. macam mana banyak bebelan dia pada kita pun, sebagai tanda dia sayangkan kita. sebab tanpa ibu, siapalah kita.

she bring us to this world. tanpa dia kita tak kenal lisa surihani. tanpa dia kita bukan siapa siapa. sayanglah ibu kita selagi dia masih bernyawa di dunia. kasihi lah dia selagi dia ada disisi. tak guna menyesal kemudian jika hari ini kita cuma mencari kesalahannya.

Tuesday, August 3, 2010

dugaan itu persisnya melihat airmata

"menarilah dan terus ketawa
walau dunia tak seindah syurga
bersyukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia selamanya....."


walau apa pun yang menimpa kita. bersabarlah. kerana tuhan itu maha adil. DIA tak akan menduga kita lebih daripada apa yang kita mampu.

bila kita memandang segalanya itu datang Allah SWT, yang menciptakan segalanya, yang menimpakan ujian yang menjadikan sakit hatimu, yang membuat keinginanmu terhalang, serta menyusahkan hidupmu, pasti akan tenanglah hatimu kerana masakan Allah sengaja mentakdirkan sesuatu yang sia sia. Bukan DIA tak tahu derita hidupmu, retaknya hatimu. tapi, mungkin itulah yang dia mahu kerana hati yang sebeginilah selalunya lebih lunak dan mudah untuk akrab dan dekat dengannya.

andai jatuh, bangun kembali
akan ku pimpin tanganmu,
kau aku kita bagai satu nada,
seirama berjoget berdua.