Saturday, January 23, 2010

back to segamat~! *versi orang bilik ;)*

some friend yang menceriakan my life sepanjang 3 tahun di sana. just merindui merekaa dan UiTM segamat ;) antaranya :




Nor Hafizah Bt Najamuddin
  • paling senior dalam bilik. rumate saya since part1 ;)
  • smbung degree kat segamat jugak. course BBA islamic banking
  • seorang yang serious. 1st time jumpa nampak cm sombong. tapi tak pun. best!
  • kadang2 dia gila2 jugak. ;)
  • banyak sangat share rahsia ngan dia.
  • dia ajar saya cara nk make up. hehe. dah tau da sket2. smoky eyes :p
  • saya tgh tgu kad kawen dia ni. tapi tak sampai2 lagi. haish..
  • dia selalu mintak pendapat bila nk beli sumthing. eg : handbag
  • sangat suka kucing. ish, i dislike~!
  • she put her family first :)


Hani Naziyah Bt Md Haron
  • my rumet since part 2. dia masuk sekali ngan iylia.
  • dia course Accounting. now ni ngah dia amik B. Acc. dasat ;)
  • dia cepat stress. kalau dia stress jangan kacau. t kne marah ;p
  • rahsia : sentiasa berambut pendek sbb dia ada migrain.
  • teringin sangat nk panjangkan rambut. kan hani kan?
  • dia suka gila dengar lagu nasyid. sampai saya pun join sekaki. setanggi syurga ;)
  • 1st time karaoke ngan kiteorng pastu terus addicted. haha.
  • dia suka beli dunkin donut. pastu mesti dia belikan saya sekali. thihi
  • hani dan monyet. kombinasi yang bagus rasanya.
  • dia makan dlam kuantiti yg sikit sgt. diet ke?

Nor Fara Suria Bt Kamaruddin

  • rumet saya since part 5. time tu kolej mutiara sibuk nak asing asingkan dak DL ngan yang tak.
  • dia selalu buli saya. huwaaa.. ;p
  • dia jarang lekat kat bilik. asyik ke 143 je. hihi
  • hobi : suka sangat mengedit gambar. so keje dia mengadap laptop je.
  • time bulan puasa, dia la yang paling bz. buat kad raya sendiri. hihi
  • berasal dari perak. jauh kan?
  • atas katil dia ada banyak anak patung. rasa mcm nk curik sume time dia tido.
  • suka pakai selendang. lilit jangan tak lilit.
  • tangan dia selalu mengigil2. ktorng ckp dia parkinson ;)
  • saya suka habiskan jem coklat dia. opss xD
Iylia Liyana Bt Ismail
  • rumet saya since part 2. dia satu batch ngan hani.
  • dalam bilik selalu dok bergayut on phone. hehe
  • ada anak patung yang kami bagi nama bir-bir haha.
  • sekarang blaja kat MAHSA. farmasi eh dear?
  • dia gila2 orangnya. suka gelak.
  • teringat stay up sama2 masa final exam. bgn 5 minit je. pastu tdo blk
  • time bulan puasa terpaksa jugak bgn sahur sbb dia tak tahan lapar ;)
  • stok makanan dia sangaaaat bnyak ;)
  • seorang yang manja. nama panggilan baby. even bukan anak last.
  • suka makan megi ayam.

tu la rumet rumet saya selama 3 tahun berada di uitm segamat. so i guess i miss them damn much now ;) bye.

Monday, January 18, 2010

manana by santana

Oh no no
oh no no

Verse 1:
Sometimes I wish I knew your name
At times I want to say hello
But you seem so far away
To let my feelings show
And though I don't know what to say
I feel that someday soon one day
Love will place you by my side
And it shall be our guide

Chorus:
And then manana sera se si
Means our love will always be
Something special and also true
Girl I long to be with you
Oh manana sera se si
Means our love will always be
Something special and also true
Girl I long for you

Verse 2:
When I have you by my side
You will always be my pride
Love so simple yet so sweet
I do think you're all I need
So I thought I'd let you know
That my heart forever grows
Closer to your warm embrace
Everytime I see your face

Chorus:
And then manana sera se si
Means our love will always be
Something special and also true
Girl I long to be with you
Oh manana sera se si
Means our love will always be
Something special and also true
Girl I long for you

Oh, oh, oh, oh, oh
Oh, oh, oh, oh, oh

And so manana sera se si
Means our love will always be
Something special and also true
Girl I long to be with you
Oh manana sera se si
Means our love will always be
Something special and also true
Girl I long for you

Bridge:
Do you know I don't know you
I wanna show you I do love you
That I do do, do love you
Oh babe, I think about you
Even though I don't know you
I wanna show you I do love you
And that I do do, I think about you
Oh babe, I do love you
Even though I don't know you
I wanna show you I do love you
I think about you
Oh do do, oh do do, oh do do

Chorus (x2)

Tuesday, January 12, 2010

update : changes. please take note.

changes in http://cerindil.blogspot :

i have deleted the old ones. the one with the same url. and exactly the same content. please be informed that my followers is missing. ehem, so all of you are invited to click the follow button at your right. tq. sorry for the trouble causes. loves to hear from you~! ;)

Sunday, January 10, 2010

makan tengahari bersama fatin aina dan farah

"belilah diari ni, buku ni bagus. ada surah2 dan kisah2 teladan. mmg bagus la buku ni. dah ramai student biasanya student uitm beli ckp buku ni bagus. hanya RM10 dan awak dapat macam2 daripadanya. dapat pahala jugak!"


antara dialog salesgirl yg saya ingat hari tu.


saya tahu niat dia nak sebarkan kebaikkan. dengan niat mungkin kalau orang beli buku tu dengan harga RM10 dia akan jadi lebih beriman bila baca surah2 dan kisah teladan dalam buku tu. tapi apa yang saya tak puas hati ialah...


"DIA LANGSUNG TAK PANDANG SAYA!"




dia cuma pandang dan terangkan perkara di atas kepada kawan saya, Farah. sebab Farah pakai tudung. saya tak pakai tudung. macam tu rupanya. bukan ke kita kne sebarkan kebaikkan kepada semua orang tak kira apa bangsa dan agama pun. tak kira mcm mana dia berpakaian pun? baiklah!


asalnya saya interested jugak nk beli, tapi bila dia pandang saya dan ckp


"owh, kalau akak nk beli saje2 bce pun ok jugak. dapat pahala.."


buat saya menyumpah dalam hati je minah ni! ;)

Tuesday, January 5, 2010

brainy juicy

Right Brain / Left Brain Functions6

Left Brain works with:

Right Brain works with:

Logic

Emotions

Words

Pictures

Parts and specifics

Wholes and relationships among the parts

Analysis (breaking apart)

Synthesis (putting together)

Sequential thinking

Simultaneous and holistic thinking

Is time-bound, has a sense of time and goals and your position in relation to those goals

Is time free, might lose a sense of time altogether

Governs the right side of your body

Governs the left side of your body



more on : http://www.1000ventures.com/business_guide/crosscuttings/mind_how-it-works.html


my body may work my my right brain :)