Wednesday, September 30, 2009

i dont wanna fall with the wrong person~

for sure we never know either he/she is the one. still i dont want to fall with the wrong person~ again...

i left my ex because i think i'll happy just be with someone else.. it proves me wrong. you can't never be happy when the others is broken hearted.
i left my ex because he's annoying and i can't find his strength... and i know what am i capable of.
i left my ex because he is not HANDSOME *ahaha* and now you know.. faces just a bonus mark to you.
i left my ex because he is boriing.. but where the hell in this world u can find someone nice like him?
i left my ex because he can't grant my wisheess.. money can't buy loves honey..!
i left my ex because he slap me... why not you slap him back? =)
i left my ex because i'm untrue wif my own feeling. i'm too greedy. i'm too full of myself... uhh.. i learn i learn...

that are the reason why people break up.

sometimes i feel like crying,
sometimes i feel like to run away,
sometimes i feel like don't want to listen to anyone,
but sometimes i realized.
what good they do for me? heh~


loves~

ku pinjam satu bintang

Alyah:
Kurindukan Dia
Kumahu Belaian Manja
Ku Ingin Selalu.....Disisinya
Riz :
Hooo Huuoo
Inikah Bahgia
Inikah Kasih Asmara
Bernyanyi Lah Hatiku Dengan Cinta

Riz & Alyah :
Ku Tak Ingin Lagi Berjauhan
Usah Kau Hampiri Perpisahan
Seharusnya
Kau Mengerti Kasih
Hanya Engkau Dihatiku
Andai Mampuku Menyentuh Awan
Akan Kupinjamkan Satu Bintang
Dan
Ku Pancar Seriang Gemilang

Itu Kasih Kewajahmu

Riz:
Kuberjanji Sayang
Alyah:
Ku Menunggu Dikau Pulang hei..hei
Riz:
Membawa Cintamu Yang Terindah

Dengarlah Kata Hati hoo..huooo
Riz: Kurindukan Kasih Dia
Alyah:
Kumahu Belaian Manja
Riz: Takkan Kulupa Cinta Pertama
Alyah:
Cinta.

Riz & Alyah:
Ku Tak Ingin Lagi Berjauhan
Usah Kau Hampiri Perpisahan
Seharusnya Kau Mengerti Kasih
Hanya Engkau Dihatiku
Andai Mampuku Menyentuh Awan
Akan Kupinjamkan Satu Bintang
Dan
Ku Pancar Seriang Gemilang
Itu Kasih Kewajahmu?.houooo
Riz:
Kuberjanji Sayang
Alyah:

Ku Menunggu Dikau Pulang
Riz & alyah:

Membawa Cintamu Yg Terindah
Alyah:
Dengarlah Kata Hati
Riz:

Dengarkanlah Kata Hati

Dengarkanlah Bicaraku

loves~

Tuesday, September 29, 2009

Friday, September 25, 2009

mungkin aje lah~

mungkin awak suka saya,
mungkin awak cinta saya,
atau mungkin awak rindu saya,
tapi, kalau awak tak cakaap saya tak tahuu.

mungkin awak benci saya,
mungkin awak marah saya,
atau mungkin awak menyampah tengok saya,
tapi, kalau awak tak caakap saya memang tak tahuu.

bukan saya taknak ambil tahu.
tapi, perasaan awak adalah punya awak sepenuhnya.
saya tak ada hak apa pun nak nilai.
jadi saya nak awak bagitahu. boleh?

ye! ye!
saya tahu... dah sampai limit.
saya pergii dahulu =)

Tuesday, September 22, 2009

R.A.Y.A = jeles+sedih

kenapa jeles? sebab... :

1. raya pertama terpegi rumah mr hassan (owner kedai kat jln belimbing tu) sebab anak dia flirting2 ngan i.. oww~ haha. pastu kat dalam rumah jumpa ngan kakak dia tgh dalam pantang (jeles). itu first baby dia and know what dia baru 19 tahun. (gilaa jeles!!) dan yang buat lagi jeles apa tau baby dia LELAKI! (jeles tahap tertinggi!!) tsk. dah tak sabar nk pregnant and dapat baby lelaki. =p

2. raya kedua ikut pak su pegi pahang ambil kekasih (bawak jumpa mak, nenek i la tu). masa dalam kereta duduk seat belakang. dan ble lihat pak su duduk depan ngan gf tbe2 rasa cemburu meluap luap. huu. tiba tiba rasa mcm lepas ni pak su dah kawen nk manja ngan sape lagi. mesti nnt dah susah nk ajak jalan2. dah lah pak su i best gle kalau pergi shopping ngan dia sbb dia SATU SATU nye lelaki yg sudi temankan i masuk SEMUA kedai kat mall =p tsk.

3. dan hari ini (raya ketiga) jeles sebab sebelah petang i sorang sorang je~ huh. masa sebelah pagi seronok ada dua budak kecik menyibok kat belakang sembil jerit 'laju kak farra! laju kak farra! laju kak farra!' amboi bukan main lagi suh org bawak laju laju. ble lmbat sikit je mula la tanya "moto ni rosak ke kak? asal da makin lambat aje?" lempang nak? haha

sedih sebab :

1. raya kali ni 2 org atok sedara i da paralyzed. terbaring je atas katil =( yang buat lagi sedih apa tau. masa i bersalaman ngan satu atok ni, dia tnya i sape? huu... *memory loss* memang i menangis time itu juga tak tahan2 dah~!

2. pertama kali menangis masa salam ngan nenek i. hajah hajah hajah mukayah =) tp masih buat muka kool sebab tanak nenek sedih. kenapa tah tahun ini jadi sangaat sensitif. padahal sudah berazam mahu jadi yang terkuat mcm cicak man.

~raya memang seronok kalau kita tahu keseronokkannya =)

SELAMAT HARI RAYA

MAAF ZAHIR DAN BATIN

~ara shito~


Friday, September 18, 2009

i heart u~!

kadang kita asyik mengejar sesuatu yang jauh dari kita.
kadang kita asyik meminta sesuatu yang bukan punya kita.
kadang kita asyik mengatakan sesuatu yang mustahil untuk realiti.

namun, selagi rasional.. saya tak pernah mengatakan itu salah
jadi lakukanlah selagi terdaya. lakukanlah selagi termampu
kerana aku ada dibelakang. menyokong setiap langkahmu..
kerana kita satu...

andai jatuh, bangun kembali..
andai terluka, carilah penawarnya..


sincere,
ARA =)

Monday, September 14, 2009

kasih tak kesampaian

Dari bicaramu kurasa...
penuh nada dan irama...
Lalu cahaya berubah...
kebiruan...
tersusun secantik haluan...

Madah dan puisi digubah....
hanya buatmu yang terindah...
Lalu sanggup aku hamparkan...
satu cinta satu jiwa...
sedangkan ianya berbeza...

Lantas hilang...
erti sebuah keinginan...
Saat aku bukan pilihan...
saat cintamu satu sandiwara...
cuma dusta...

Puas ditangisi bila hati dilukai...
puas kau hancurkan...
segala impian kasih...
Kini bagai kelemasan...
karam ditengah lautan...
Sementara ku dihimpit oleh berjuta penyesalan...

Puasku mencari hakikat cinta yang suci...
puasku menanti cerita gembira...
Tapi kini segalanya bagiku hanyalah...
kasih tak kesampaian.....

~by alleycats

*entah kenapa tiba2 upload lyrics alleycats~ haha.. stadi la ara~!

Friday, September 11, 2009

kasih tercipta~

esok genap 9 bulan membujang *padahal selama ni memang bujang pun whee~*

sebenarnya i baru realized that i sebenarnya seorang yang choosy. haha~! entah sejak bila ada perangai macam tu tah =) ara shi mmg macam tula~ saya senang suka orang. tapi susah untuk cinta orang.

but once i BETUL BETUL fall in love... i susah nak buang feeling tu.

macam mana nk think simply macam sesetengah orang. hari ni break up, esok atau lusa da dapat pengganti *hm... maybe ko tak cukup lawa kot nk buat mcm tu* haha~

i put loyal in my last relationship.. still, it end!
i put trust in last two relationship.. still, it end!
i put loves in my first-serious-floated relationship, still... it end!

hm.. apa nk letak at my future relationship eh? *ehem* conclusion "if you put everything u will risk it all, if you put nothing you will lose it unconditionally"

things now weirdous~

Thursday, September 10, 2009

and now i lies.......

tired to show my real feeling, i better lie off..
sometimes it do better.

Thursday, September 3, 2009

keputusan = susahnya

we make decision everyday... kalau saya?
~baju ni nak matching ngan tudung apa? *sambil mengeluarkan semua koleksi tudung dalam almari*
~buka puaasa nanti nak makan apa? *makan kat mcD je ah.. haha*

but bila sampai satu tahap yang kita perlu memilih *hidup atau mati* kadang kadang kita buntu. memang kita boleh buat apa apa pun keputusan yang kita suka. tapiii... sama ada keputusan kita tu betul atau tak kita tak tahuu.

yang susahnya bila kita tak tahu apa yang kita nak sebenarnya~

kadang kadang kita takut dengan outcome dari keputusan kita.
kadang kadang kita takut keputusan kita sebenarnya salah
kadang kadang kita takut untuk berubah

kalau boleh saya taknak buat keputusan sebab saya takut...

tapi mana boleh kan? apa apa pun, we have to get through thingss~
stick to your decision no matter what if you think that the best thing can do~!

~nyong cerindil~