Saturday, February 21, 2009

terlanjur cinta


waktu bergulir lambat
merantai langkah perjalanan kita
berjuta cerita terukir dalam
menjadi sebuah dilema

mengertikah engkau
perasaanku tak terhapuskan

malam menangis
tetes embun membasahi mata hatiku
mencoba bertahan di atas puing-puing
cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan

aku terlanjur cinta kepadamu
dan tlah kuberikan seluruh hatiku
tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

aku pun tak mengerti yang terjadi
apa salah dan kurang ku padamu
kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
karna sekali cinta, aku tetap cinta

mencoba bertahan di atas puing-puing
cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan

*rossa dan pasha UNGU.

iya aku suka lagu ini. meniti di bibir setiap waktu dan ketika. njoy yaa

Friday, February 20, 2009

Cinta datang dr otak? Hmm..

Kalau cinta tu datang dari otak makanya aku akan bertanya mcm ni.. 'knp ble kt menyintai seseorang hati kt sakit sangatt?'

Haa.. Sbb tu ada org ckp cinta tu datang dr hati.. Tp aku xnk cinta aku dtg dr hati.. Sbb hati aku tamak.. Aku nk bannyakk.. Sbb aku sedar aku xleh dpt bnyk. Jd aku ubah sikit.

Jadi aku decide aku nk cinta yg dtg dr otak.. Tp bknkah itu materialistik? Ohh.. Tidakk.. Sbb aku decide berdasarkan akal bkn hati.. Makanya lebih matang..

Notes to entry - thanx to syahid krn membuat sy berfikir seketika hari ini =) da la ada test ni. Lagi nk fkr bnda bkn2.. Cehh..

~nyongcerindil~

Thursday, February 12, 2009

hati manis

kenapa gula itu rasanya manis.. untuk memaniskan teh o kita yang tawar. kenapa teh o kita tawar? sebab takde gula la. kan mereka melengkapi antara satu dengan yang lain.

kenapa hempedu itu rasanya pahit.. sbb kalau manis bukan hempedu la. sbb tu dia pahit. (apa aku cuba sampaikan ni. ok!)

hempedu tu dekat dengan hati kan? hempedu+hati=hati pahit ha?? hati aku pahit ke. taknak2. nak tukar jadi hati manis.. ( pehal minah ni)

hati tu kena gaul dengan gula dulu. tp jagn letak teh o tau baru boleh jadi hati manis. hmm mampu ke aku memiliki hati manis itu? insyaAllah, god's will.

cinta untuk hati manis, dendam untuk hati pahit. jadinya aku memilih untuk hati manis. takyah nak susah2 letak gula kat hati

~nyong cerindil~

i'm invited!



ok! see the invitation card? cantik? haha.. danish harraz ku itu sudah mau 2 tahun o? aiyaa manyak cpt o dia besar.. tgk gigi dia. manyak cantik laa dia senyum itu macam. danish, kak ara pegi pakai baju merah k! sama ngan elmo dia nanti(sebenarnya kne ikut tema, nanti mama danish marah) hehe..

danish da nakal... da pandai auta... da pandai 1-10... sume pandai da dia. cian kak ara lmbat tau kan. tula kak ara sombong tak g jumpa danish. kan da rindu.. huu. ok nnt kt jmpa kt main kejar2 la danish k.. hehe

~aku&danish~

Monday, February 2, 2009

....

hebatnya cinta bukan aku!

cuti tak hingatt kau!

diz chinese new year cuti 1 week... mmg tak hingat punya cuti.. juz bayangkanlah.. dalam 10 hari cuti (yaa.. balik ari jumaat) cuma dua hari ja kami tak keluar dari rumah... hee.. noty2

my mum tak marah ke? ehehe... ada alasan la. becoz clare(my fren from sabah) do us a visit. so alasannya berbunyi begini. "mama, adik kuar jap nak bawak clare ronda2" yela dia kan org sabah, senang ja dapat permission! hee..

ktorng ada gak stay kat umah aniz... g klcc, sogo, ts, low yat ntah mana tah lg... merendek tak hingatt kami! huu.. cm da kurus skit. ada ke kena mengena? hee... dulik ahh

tu je la nk kasitau ni... later2 upload gmbr k!

~akukebasahan~