Wednesday, November 30, 2011

hai bulan disember!

esok da bulan disember. kejap je da nak abes tahun 2011 ni kann? tinggal 31 hari je lagi.. lepas ni kena ucap selamat tinggal dekat 2011 sebab 2012 da nak datang. i hope every good thing that happen to me this year will continuously become great next year.

hopefully azam yang dari tahun lepas yang susah sangat nak capai tu berjaya dilaksanakan. i dunno why susah sangat nak fulfill my own azam. padahal sendiri janji dengan diri sendiri ni. tapi susah sangat nak tunaikan.

i left everything sad, annoying behind me. open a new kitab. having a good great relationship with Allah, family and friends. having a great love. love a great job. that what ill do. with passion! do pray for me.

Thanks for your love. for your support. for your care. to me.a person with mistakes

Friday, November 11, 2011

say good bye to chrome.

tu la sebenarnya da lama nak update blog. tapi setiap kali nak update blog tu macam problem je... tak boleh nak post. da penat tulis tulis2 panjang2 pastu hilang *sia sia je* hari ini baru terasa mebi sebab browser kot. nice guess! terus install ini mozilla 8.0 haa bole update da..  *padahal alasan nk cover sebab tak layan blog ni berkurun lama dah*

eh btw, di hari yang berbahagia ni saya nak ucapkan selamat "tarikh cantik' 11.11.11. kepada yang berkahwin diucapkan selamat berkahwin moga kekal hingga ke anak cucu. kepada yang dapat kerja baru, tahniah la ye *terbaca kat fb td. tapi da tak ingat sape* kepada yang bersedih, jangan sedih-sedih. anggaplah ini sebagai satu permulaan hidup yang baru.

nampak sume orang dok post pasal 11.11.11, so i pun nak cerita jugak la. apa yang bestnya? just at this date i decide to quit. quit from the life i used to face from early 2011. dah taknak dah. harus kuat. this is such a tough decision ever! thing will not be the same *obviously* and i am with lucky to have such wonderful mum and wonderful bestest friend a.k.a Muhammad Nizamuddin to be with along the journey. thanks little sayangs!

ok that it nak membebel buat masa ni.


Saturday, October 22, 2011

kerja pada hari sabtu dan ahad T.T

sakit kepala. demam. selsema. batuk.

tapi kena kerja jugak. *takde orang nak replace, sume sibuk*

esok jugaa :(

Monday, October 10, 2011

say hello to my BB!

bukan baby. bukan! bukan! tapi ini


p/s : hadiah konvo untuk diri sendiri plus tiru encik boifren beli bold 2. Tapi blackberry stalker, kawan2 fb yang i takde number pun bole join dalam contact list. hmm...

Wednesday, October 5, 2011

quick update!

Selamat Tengahari semua!

saya tahu saya dah lama tak update. dan saya jugak tahu yang mesti korang da bosan asik bagi alasan tak sempat update, takde masa, banyak keje. lame sangat kan alasan tuuu.. saya pun tanak la mintak maaf sebab tak update neyy... but anyway thanks sebab keep on membaca blog yang makin lama makin boring ni sebab tuan dia tak menyempat nak buat karangan untuk kawan2 dia..

eh btw, our month is coming! (:

Monday, September 12, 2011

lunch hour ari isnin

selamat tengahari semua!! dah lunch?? *i puasa arini.. pose gantii hehe* lama gak tak update blog kan.. rindu kitee takk?? *kelipkelipmata*

macam mana dengan sambutan raya korang? seronok?? ai punya biasa je. yang luar biasa bila tak pegi beraya ke mana mana masa hari raya ketiga *tepuktangan* selalu-nya beraya sakan, tak tahu kenapa tahun ni macam da kurang rumah yang ai nk pegi beraya.. mungkin sebab masalah dalaman hmm...

alhamdulillah banyak perubahan dan benda positif yang berlaku after eid ni. semoga perubahan perubahan ni kekal dan becomes more better than this la kann..

psssh psssh : have a better plan to do. a long list.. will tell you soonn...

Friday, September 2, 2011

kerja di pagi raya!

T.T *nangis ni nangis*


eceh poyo. macam la kerja masa hari raya pertama.

Friday, August 26, 2011

Selamat Hari Raya!

hi all,

today, i would like to wish all of you

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI

hopefully this coming raya will bring you happiness and joy in life. and I pray to God to forgive us and accept all our good deeds. eventhough we-us have sinned a lots during the past years and phases.

maybe it's a little bit early to wish all selamat hari raya thing, but tak kira, i want to wish early jugak! hehe

MAAF ZAHIR DAN BATIN *forgive me please >buatmukacomel<*

Thursday, August 25, 2011

turns into a dream

i don't know why. suddenly for this fasting month whichever things i worried about will be converted into my dream. like yesterday, one of the unsuccessful bidder asked about their quotation, i feel guilty to tell him that we already picked someone else.

last night i dream about that guy. he come to my office and asked me to give him back his quotation and etc. he said "someone may need it better" *sigh* i dun like it even it is only in my dreams.

psssh psssh : but i like it when my cinta-hati wake me up in my dream. for this fasting month, it happen twice. aww~! so sweet of you. both when i didnt wake up to have my 'sahur' hehe.

Tuesday, August 23, 2011

dahlah tak puasa, makan depan saya.

nanti i amik sikit baru tau. hissshh

apa pendapat korang ble orang - orang yang tak puasa ni makan depan korang. selambee dia je. hishh hanginn kan. sedap betul bau. lagi lagi time puasa yang bau tak sedap pun jadi sedap. heee..

alaa, biasa la tu kan. dugaan bulan puasa. kat tempat keje saya ramai yang non-muslim, so i dun mind la ble dorang makan makan ni. cuma bau dia je taakk tahann. hehe tapi ade jugak muslim yang selambee je makan kat pantry. period la kot..

hissshh macam macam perangai.

Psssh pssssh : sayang kite kata red valvet kita sedap. hehe (: